Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

tisdag 30 september 2008

Dags för punktande

Även en dammråtta kan tröttna på sin usla håla och längta efter ordning och vackra detaljer. Är man så en väldigt trött och sliten en, så får man nöja sig med en punkt. I dag blev det köksfönstret:

Köksfönstret innan punktning

Jag och S har varit en sväng till blomsterhandeln - blir man inte galet glad ev dessa färger? Jag gick igång totalt och kunde ha shoppat järnet, men höll i mig något. Man borde jobbat med blommor i stället!

Efter


Balkongen fick ljungen - (det är en till kruka, till höger) - helt plötsligt ser murgrönan VÄLDIGT trist ut...

Vore ju kul om man orkade liite till innan just denna punkt gror igen, men jag tror jag satsar på min mastodont-tvätthög i stället. I morgon är det jobb och vardag igen.


Nu är det bokat

Så nu är det ALLVAR! 3/11 far F till USA. Undrar vem som kommer att vara mest nervös. Mamman eller sonen. Jag har lovat mig själv att det inte ska synas i alla fall...

måndag 29 september 2008

En ny era

"Nu har jag bockat ur måndagar ur min dagliga telefonväckning" sa maken idag. Från och med nästa måndag och 8 månader (ÅTTA!!) ska han vara hemma med S på måndagar. Själv kommer jag att vara hemma en del måndagar och minst varannan tisdag. Iofs innebär det att jag jobbar "full pott" de övriga dagarna, men det kommer ändå att bli underbart!! Ja, mitt schema har ju redan börjat som ni kanske förstår. Det är fantastiskt skönt med långledigt och perfekt för S, som är så infektionskänslig!

Dagarna radar upp sig


Hur kan NÅN tycka illa om hösten, när den visar sig från den här sidan? Solen strålar från klarblå himmel. Det är klart och krispigt i luften. Själv är jag ju till råga på allt ledig, vilket naturligtvis förhöjer stämningen. I dag har F hemarbetardag. Han har varit riktigt duktig på att jobba med sitt, så vi tog en paus och gick ner till centrum och åt lunch:

"Picknick i parken"

Efteråt lekte han snällt med sin lillasyster en lång stund och så tog vi en glass på vägen hem. En riktig skämmabortstund helt enkelt.

Själv är jag rätt trött. K hade värkar i går kväll, så jag har legat startklar på soffan hela natten. Alltså jag HAR sovit, men inte så bra. Konstigt nog får jag alltid mindre ont i ryggen i soffan än i sängen (säger kanske mer om hur sängen är, än soffan?).

Nu SKA dammsugaren fram - missade min tvättid när vi var borta, så NÅT måste jag ju göra.

söndag 28 september 2008

Maten


Måste ju bara visa hur smarrigt det blev! Och T kom hem precis lagom till middagen, solig och glad. Lite mörbultad, efter att ha KÖRT fyrhjuling (!?) och sladdat.

Ännu en bra dag

I storebrors fotspår - allt han gör, gör hon - klättrar, hoppar, går och samlar pinnar. P leker sina egna fantasilekar och låter snällt lillasyster följa efter.

Vi drog som sagt ut i solen. Fick med oss de två yngsta barnen (T är ju i Tänndalen och F byggde lego med en kompis). Solen sken, fåglarna kvittrade och hästarna spritte med benen i hagen. Ungarna lekte i backen och jag och R bara lutade oss tillbaka och njöt! Plötligt hördes ett "tjoodilo" borta i skogsbrynet och där dök faster L och hunden F upp från ingenstans. Ungarna blev tokglada. P promenerade med dem hela vägen hem, medan vi åkte till ICA och köpte ingredienser till dagens middag, som vi bjöd in L till. Nu lagas det mat för fulla muggar. På menyn står: Ölmarinerad fläskkarré, klyftpotatis, rostade rödbetor, vitlökspaprika med fetaost och lite tillbehör som kalamataoliver, marinerade soltorkade tomater och faster L:s vinägersås. I väntan på maten hände detta på balkongen.

Ölmässa

Det blev en riktigt bra dag i går. Ölmässan var väl sådär. Alltså själva mässan är ju suverän, men det är helt värdelöst att gå en lördag precis efter löning. Om man inte vill svettas och trängas och inte ens kunna känna vad man smakar förstås. Att PRATA med utställarna/säljarna kan man ju bara drömma om. Men jag provade några olika sorter i alla fall, några rätt mediokra (eller var jag bara stressad?) och några guldkorn. Mitt arbete förbjuder mig dock att uttala mig så här öppet om mina åsikter, så ni slipper mina rescensioner.
Något jag kan rescensera är dock mässbesökare. Jättekul med så mycket blandat folk, som tycker att det är kul med öl. En del mer än andra och verkligen på olika sätt. Jag blir mest fascinerad/förundrad över dem som stått i den kilometerlånga kön, betalat 190:- i inträde och sedan dyker rakt ner i coronadisken, eller dricker sig fulla på stora stark. (En del såg verkligen mest radiostyrda ut.)
Själv körde jag taktiken att jag gick runt och kollade innan. Upplägget var ungefär detsamma som tidigare år, så det gick rätt snabbt. Sedan tog jag ett ställe i taget, fick mitt smakprov och sen ut i korridoren, där jag avsmakade den - dök in igen för nästa och så ut. Inne i själva mässhallen var det knökfullt.
Jag skulle träffa R:s syster och sambo där. För det första så lyckades de ta fel buss och hamnade i Nacka Forum. När de sen väl kom var kön nästan ner till vattnet, så de gav upp och gick ner till Yachtklubben i stället. Jag bestämde mig för att ge upp jag med och gjorde dem sällskap. Innan dess hann jag prata med ett gäng riktiga ölnördar från Skutskär, så mitt besök blev fulländat ändå.



Yachtklubben - svåger och svägerska syns bakifrån
Efter Yachtklubben tog vi bergbanan upp och det kommunala hem. Där mötte vi upp med R på den lokala puben, för middag och en guiness. När R gick hem med pizza till barnen, blev jag kvar med grannen. Min dag helt enkelt.
I dag tänkte vi oss ut i skogen. Solen skiner och alla är (än så länge) på bra humör.
S har lärt sig sin första mening på engelska: "I kill You". Ibland är det inte så bra med brorsor inspirerade av Youtubefilmer
.

lördag 27 september 2008

Långhelg

NU drar jag hit och hoppas på att biljetten fungerar även lördagar. Ni behöver inte oroa er för min eventuella nykterhet. Går ju i väntans tider och man kan inte komma berusad till BB. Inte är jag väl något större stöd om jag står och andas alkohol i ansiktet på svägerskan heller. Möjligtvis blir jag lite lugnare och flippar inte ur, men nej, jag håller mig som sagt rätt nykter i stället. Går och hoppas på att den lilla krabaten ska passa på nu, då jag har långhelg och är ledig i dagarna fyra, men än så länge verkar allt helt lugnt.

onsdag 24 september 2008

Det händer grejjer

Inte bara det att den yngste sonen i huset fyller hela sju år i morgon (och har suttit här och gråtit floder för att han trodde att hans kompisar skulle vara med imorgon och äta kinamat, som han beställt. Han hade en lång utläggning om J som inte visste om han gillade det, innan jag fattade vad han pratade om och så kom alltså störtfloden, när jag förklarade att imorgon skulle det inte vara några kompisar med. Nu har vi bestämt att kalaset blir en lunch med fyra kompisar och kinamat, fast om två veckor. Inte i morgon - när jag förövrigt jobbar till halv åtta, så det skulle blivit lite körigt. Det blev han nöjd med).
Mer är att vi hux flux kommit fram till att äldste sonen ska få fara till USA. Helt ensam. (Hoppas inga äldre släktingar sätter kaffet i vrångstrupen och får hjärtattack nu.) Han kommer att ha ledsagare (flygvärdinnorna) och bli upphämtad direkt på flygplatsen av bäste kompisen M och hans pappa. Vi ville åka allihop, eller några, men det har vi inte råd med, så det här blir lösningen. Biljetterna är inte beställda än, så det är ju inte riktigt klart, men vi har sagt ja och det är egentligen bara det praktiska kvar.

Den blivande sjuåringen sover förövrigt numera gott i sin säng. I morgon väntar sång och en massa paket. Detta trots att han tror att han inga mer ska få. Han fick nämligen en i förskott häromdagen. En bionicle för 50:- på ÖB. Jag var noga med att betona att det var en förskottspresent, för jag brukar inte köpa saker till ett av barnen så där bara. "Men du kanske får något mer", sa jag "Men mamma, det behövs ju inte, jag får ju av andra". "Jo, men nåt paket från pappa och mig blir det nog" sa jag "Å, men ingenting så här stort, kanske en sån där osynlighetspenna, ", sa den lilla godingen. Osynlighetspenna blir det - fast av bröderna och jag har köpt tre megabloksgubbar - typ bionicle fast de lyser (hoppas de faller i smaken) och en hel del kläder, som jag tror han kommer att gilla. När man är minst får man ju annars bara ärva. Vi hade annars tänkt köpa en cykel på Blocket, men har inte hittat någon bra.

söndag 21 september 2008

Hemgjort

Systerdotter M-a har önskat sig häxkläder/halloweenutstyrsel i födelsedagspresent. Leksaksaffärerna har tydligen en liten snäv tidsram vad gäller just halloweenkläder. - De säljs inte just nu. Julpynt kan man börja med till midsommar, men häxa kan man tydligen bara vara en liten, liten del av året och det är inte nu (var tog Harry Potter-febern vägen?) I vilket fall som helst så var goda råd dyra och vad gör man då som en god moster? Jo, man fixar en egen. Eftersom jag inte är någon lysande klädsömmerska så köpte jag en svart tröja, som jag modifierat något (typ lagt till lite kjol på = nederdelen på mitt linne). Har farit runt på ALLA ställen i soknen, för att leta detaljer. Inte hittade jag mycket, men en döskalle (en knapp) och en egentillverkad orm, blev det i alla fall. Jag har provat den på T, men fick inte ta kort. Den såg absolut bättre ut på,som tur var. Det medföljer ca 30 klingande armringar och en häxnäsa. Manteln går att dra upp över huvudet. Hoppas hon blir nöjd.







Det bästa man har ger man till

dem man tycker bäst om. Alltså fick älskade svärfar en Rochefort 6 istället för blomma till födelsedagen. Godare får man leta efter. Hoppas han håller med!

Dra ner spajenderna!

Ropar min snart 7-åring trots att han vid det här laget borde veta de rätta orden. Men vissa uttryck (felsägningar) är ju bara så gulliga att man nästan inte vill att de ska försvinna. Någon som kan gissa vad det betyder?

fredag 19 september 2008

Arv och miljö

Visst, mycket av S´likhet med sina bröder beror säkerligen på att hon blir inspirerad och vill vara lika. Som att hon valde spindelmannenmössa istället för en med Mimmi Pigg, när hon fick välja och att hennes favoritkläder är fotbollsdräkten, som alla fick lika. MEN att hon leker på exakt samma sätt som äldsta storebror gjorde när han var mindre. DET kan i alla fall inte bero på inspiration, för det slutade han ju med för flera år sedan. Han var iofs några år äldre, men nog ser man likheterna. De ritar även på samma vis. Och hon gillar att bygga, med ALLT precis som han alltid gjorde (gör). Det är SÅ coolt att se!


Min innerliga tacksamhet


Tack snälla brevbärare för ditt otroliga engagemang och din arbetsiver. Jag har hört att ni har en jobbig arbetssituation och egentligen tycker att detta trappspringande är för slitsamt och krävande Men DU är ingen slöfock. DU utför ditt Uppdrag med oförminskad entusiasm. Jag hörde dig vid dörren, som du pulade och levde om. "O, så mycket post vi får" tänkte jag glatt "Vad trevligt", när det egentligen var så, att det som tog en sån evinnerlig tid var att trycka ner veckans Kalle Anka & co med all den styrka du möjligtvis kan ha. Det tog mig fem minuter att få bort den ur sitt skruvstäd och nu är den oläslig, i strimlor. (Men leksaken är i alla fall hel - vilken tur). Vår nya "ingen reklam"-skylt fick sig också en omgång, jag som tänkte jag var snäll när jag tyckte Du skulle slippa släpa extra uppför trapporna, men där hade jag tydligen fel (det kanske var Du som hade sönder den förra med?) - och vet Du, man KAN låta den del av tidningen som inte går ner, hänga utanför brevlådan (bara ett tips sådär - mina barn tycker nämligen om att läsa dem inte att göra Kalle Anka-collage)

onsdag 17 september 2008

UTMANING!

Eller "Vad du har i väskan, avslöjar ditt rätta jag - del 2" Kan även ingå under "Ocensurerat del 2" . Utmaningen består (naturligtvis) i att ni ska - helt oförberett - tömma ut innehållet ur er väska/ryggsäck/fickor, det ni använder varje dag helt enkelt och visa upp vad ni har. Skriv gärna en kommentar och länka, så jag får titta. Här kommer min väska:

1. Nycklar (fast varför de ligger där vet jag inte, den enda som behövs, har jag tagit bort och givit till T.

2. Vitaminer

3. "Bra ha necessär", innehåller tex plåster, blodstoppare och ett gammalt läppstift (!)

4. Bricanyl

5. En otrolig mängd kuponger, överraskande nog aktuella (är det ett ålderstecken att man har kuponger, eller är det bara för att jag är gift med den man jag är? Kupongmannen även kallade, eller streck-kodmannen. Men jag ska inte håna honom, han vann ju en fantastisk mobil på sin ihärdighet och vi har ju även fått både grill och toaster, tack vare hans samlande. Själv sparar jag mest kläd- och matkuponger)

6. Rennie - magkatarr är mitt andranamn.

7. Almanacka + pennor (oumbärligt, men jag är sååå dålig på att använda dem, använder mest familjekalendern på väggen i köket, den klarar vi oss inte utan).

8. Kvitton - resten i plånboken (mer än pengar tyvärr, fast jag har varit ganska bra på att rensa, sedan jag fick en mindre plånbok)

9. S medicinpåse. Det här är dubletten som ska till dagis, menjag har använt den så länge.

10. P:s armband som han fick av faster L i somras (hrm, jag VET jag rensar inte väskan så ofta)

11. Ska stå på blöja och servetter. Men snart har man inget blöjbarn mer. Hon har börjat uppskatta pottan (EUREKA! Det har inget av mina andra barn gjort, någon gång ska väl den investeringen löna sig också).

12. Näsdukar

13. En viktig anteckning . Någons telefonnummer och en tid. Synd att jag inte kommer ihåg vem och varför.

14. Plånbok.

15. En till neccesär ( de kommer från P som bodde i Kina i MÅNGA år - ni vet hon med mitt underbara halsband. Ingic i en serie om fem neccesärer i olika storlekar. Väldigt användbara) I den har jag nyckelbricka och jobbnyckel.

16. Visar den söta katten, som jag fick av barnen när jag fyllde 40. Påminner mig varje dag om mina godingar!

KOM IGEN NU VISA VAD NI HAR!

Den moderna muslimen

Precis idag såg jag ett helt nytt användsningsområde för slöjan. En kvinna hade klämt fast mobiltelefonen mot örat. Handsfree, släng dig i väggen. Fast det var väl nåt med vågorna och nära hjärnan också, så jag ska väl inte klämma fast min under min bandana, men det såg onekligen rätt fiffigt ut...

tisdag 16 september 2008

Vad en dam har i handväskan

Eller i S fall: Ryggsäcken. Ryggsäcken är enligt S helt oumbärlig. Det spelar ingen roll att den är tom, bara den är med. Har hon glömt en blir hon helt galen. Hemma fyller hon gärna sin ryggsäck (eller ryggsäckar - hon har flera) med diverse saker och vi har börjat inse, att är det något man saknar, så kan man leta där. Om man ska döma damen efter innehållet i väskan, skulle det vara intressant att veta hur hon tänkte här:


1. Ett skosnöre - hon har ju bara skor med kardborrband? Men det funkar nog att knyta annat med. Knutar kan hon, gärna många och hårt runt leksaker, som tar år att nysta ut.

2. En uppdragbar "Spindanama-bil". Spindelmannen är stora idolen just nu.

3. Ett snöre till

4. P:s morgonrockssnöre (börjar ana en snörtrend). Å vad han har letat efter det.

5. missade jag visst vid numreringen.

6. F:s engelsk japanska lexikon ("DÄR är den ju" skrek han, när jag tog upp den "Jag hade ju gömt den överst i bokhyllan, hur lyckas hon?").

7. En "kul" - typ världens roligaste leksak just nu och så är det kul att reta P och sno hans.

8. En minibil - just denna sort står på F:s prydnadshylla högt upp på väggen - hur GÖR hon?

9. Pennor - aha, därför hon alltid hittar nya, fast vi plockar undan...

10. En stegräknare från McDonalds - alltid bra att ha.

11. En kylskåpsmagnet med Blixten

12. Fler magneter i trave - tilhör nån av P:s leksaker - hon snor ALLTID magneterna.

13. En pistol. Man vet aldrig när man måste försvara sig.

Den andra ryggsäcken var full med sand.

Fast å andra sidan. Jag undrar vad jag har i min. Det kan vi ta i morgon. Lovar att vara totalt ocensurerad...

måndag 15 september 2008

Dammråtta,

Dammhjärna, Snurrboll. Kärt (?) barn har många namn - eller borde ha i alla fall. Dagens intelligenta konversation med jobbet:
Jag: Hej, S är sjuk...
I (på jobbet): Ähm oj, men du är ledig.

Vilken tur att hon blev sjuk då, så jag slapp gå till jobbet i onödan.
Fast jag hade det lite i bakhuvudet att det kunde vara så. Visste att det nya schemat skulle börja snart, men trodde det var i oktober. Är förresten ledig i morgon med, så har vi riktig tur behöver jag inte vabba alls, men nu ska vi väl inte hoppa FÖR högt, förrän man ser vart det lutar.

Höstens begivenhet

Jag har fått en sån här:




Att använda här. Enligt biljetten får den användas på facktid, de två torsdagarna mellan 12-23. De två torsdagarna jobbar jag till 9:50-19.20.
Kanske får de användas på annan tid, efterfrågningar pågår.

söndag 14 september 2008

Totalt ocensurerat

Dammråttans hem söndag 2008-09-04 at ca 15:00:

Vardagsrummet
Köket

Ena cykeln i hallen


Andra cykeln i hallen



Sovrummet - jo det är en säng och en fåtölj ni anar där under - och en bilstol, tror jag...





Kräftskiva!








Och en mycket trevlig sådan, var jag på i går kväll. Alldeles lägligt nere i källarlokalen i vår trapp dessutom. Och alldeles lagom festlig för en trött Dammråtta. Mer myspysig än lattjolajban helt enkelt. Vi provade några oktoberöl till kräftorna i alla fall och så fick jag mig en sväng om med en make på festhumör. Inte illa för en lördag i förorten. Sötaste dansparet var ändå R och S:






lördag 13 september 2008

Hon kan fortfarande


Fotbollsföräldrar


Har vi ju blivit. Det är faktiskt kul. Jag som inte ens vet hur reglerna är, finner mig stå engagerat och heja -fast inte så högt. Tur är väl det. I dag hade jag liksom missat att de bytte sida i paus och sa JA! när det blev ett snabbt mål.
Inte vårt lag...

S prövade sina nya gummikläder från Gneis. Vi har ju varit testpiloter sedan starten och det är verkligen toppenkläder. Gummikläderna har jag väntat på. De var inte nöjda med ursprunget, så det fanns inga nya förra året, utan det var bara P som fick ersättningsplagg (tur det i alla fall) I år har både S och P - så nu kan höstrusket komma. Vi vuxna fick också möjlighet att beställa en omgång av vissa kläder. Jag är numera stolt ägare av en mossgrön lurvtröja och en svart väst. Hade även beställt en vinterregnjacka, men den är jag inte alls nöjd med och hoppas kunna byta/lämna tillbaka (för stor, trots att det är samma storlek som övriga kläder).

Som sagt var


Det kreativa barnet - del 2

S (3 år i oktober), har åstadkommit sin första "gubbe". Jag ritade en streckgubbe, hon skulle göra samma. Gjorde huvud med ögon, öron och hatt (?). "Å" sa jag. "Kan du göra ben med?" "NÄ!" sa det bestämda barnet - "De é en pindel" och så ritade hon streck runt hela huvudet. Det är den till vänster alltså, sedan ritade hon den till vänster. Är glad så länge hon håller sig på ett papper...

onsdag 10 september 2008

Utmanad

Har blivit utmanad av Fjantan att skriva upp 6 saker som gör mig glad. Eftersom jag känner mig som i ett lyckorus efter min underbara helg borde det väl inte vara helt omöjligt:

* Jag är glad för att jag är frisk.
* Jag är glad över mina fantastiska vänner och släktingar.
* Jag är glad över att ha ett jobb, som jag dessutom trivs med.
* Jag är glad över att maten på festen blev god
* Jag är glad över att ha blivit utvald att vara förlossningspartner till KB (om det nu funkar, men oavsett så är jag otroligt stolt och hedrad över att ha blivit tillfrågad).
* Jag är glad för ALLA mina fina presenter, som ger mersmak långt framåt.

Jag i min tur undrar vad Carola med sju och Christer och Orchid är glada över!

söndag 7 september 2008

Nu blir det långt!


Jobbarkompisarna vet verkligen vad man vill ha!


O vad man har blivit firad. I dagarna två kan man nog säga. Födelsedagen var underbar. Blev väckt med sång och paket av make, barn och lilla Mamma. Underbart. Fick bland annat ett fint halsband med ett hjärta av barnen. De hade varit iväg och letat själva. Man kan ju bli tårögd för mindre! En liten digitalkamera av maken, så nu kanske det kan blir lite mer fotograferande. Mamma har saknat bilder på barnbarnbarnen. Av henne fick jag en bok, en ask choklad och pengar att spendera på mig själv. PERFEKT!

Choklad från mamma - älgpluttar

Efter att vi fått iväg alla barn till dagis/skola, for vi och handlade på ICA Maxi. Mysigt även det. Sedan blev jag bjuden på födelsedagslunch på Kinarestaurangen av svärmor K (jag har ju två svärmödrar jag). Sen shoppade vi lite saker, som saknades och for hem och började förbereda kalas. Mamma och T bakade goda kakor och jag gjorde en del till alla sallader. Svärmor B var förbi en sväng och fikade. Satt i soffan i underkläderna, efter plötslig regnskur. Hon hade gjort 6 olika pajer till mitt kalas! Själv höll jag på till 22 på kvällen med förberedelser. Somnade klubbad men uppe i varv och drömde om olika salladsblandningar hela natten.

Lördagen var mest förberedlser. Jag och AC gjorde sallader i köket på lokalen. Svägerskan K dekorerade. Hon är så duktig på sånt. Fattar inte att hon orkar dock. Höggravid som hon är. Sen en snabbis hem för att byta om och fixa sig lite. Alla uppe i spinn och ingen ordning på ungarna. Inte på hela kvällen. De var rätt tråkiga faktiskt, men märktes väl inte så mycket mitt i festen. Mamma tog ju hem dem efter maten, så sen var det lugnt ;). Trots stökiga ungar så hade jag otroligt trevligt. Alla var glada och på festhumör och trots att en del blev sjuka och inte kunde komma så var det rätt trångt ett tag. En gammal kompis från Universitetet dök upp från Göteborg (ringde på morgonen) så otroligt roligt. Både gamla och nya vänner, släkt och jobbarkompisar. En salig blandning,men jag tror att de hade trevligt. Det hade i alla fall jag. Trött som tusan i attacker, men det får man ta. Det droppades av ganska tidigt och vid ett var vi bara några få kvar. Var hemma halv två. Helt lagom för en trött Dammråtta.

TACK ALLA, som gjorde mitt 40-årsfirande till en underbar tillställning!

Speciellt tack till mamma, som bakade kakor och vaktade barn och framförallt var här och förgyllde min helg!! Och till svärmor B för alla fantastiska pajer! Goda vännen AC för all hjälp med lokal och matlagning. K för dukning och alla som plockade och fixade under kvällen och för att ni är ni! Jag är så otroligt glad för alla mina underbara släktingar och vänner!!!

Var inte så säker på att ni känner igen mig i framtiden, för nu ska jag bli helkroppsmasserad, omstylad och färgad i håret, köpa nya outfits på fina butiker och smörjd med anti-agekrämer, samt SMINKAD (hur nu det ska gå till - får väl gå kurs först). Dansar till gamla 80-talshits från C:s blandskiva (TACK för den, jag ÄLSKAR såna presenter) och räknar stegen med min nya flådiga stegräknare från andra C med familj.

Och TACK jobbargänget (speciellt I) för den helt otroliga sånginsatsen! - Jag lägger in sången när jag varit och städat lokalen, men nu måste jag gå. Hoppas jag inte glömt någon. Ni är underbar allihop!

torsdag 4 september 2008

Det kreativa barnet

S är ett mycket kreativt barn. På både gott och ont. Hon roar sig ofta själv i långa stunder, det som kan vara lite jobbigt för oss föräldrar är dock att man inte riktigt kan lita på att hon tycker att samma saker är okej att använda, som hon själv tycker. Att bygga hus och torn av tex videobanden, är väl på gränsen. Att dekorera mönstret på skafferiedörren är mer åt det tveksamma hållet.

När man lyckas få kreativiteten i rätt fokusGlasdörrarna på skafferiet. På bilden under håller jag ett vitt
papper bakom, så att man ser hur hon har tänkt:
Som tur var var det vattenlöslig färg




Adrenalinstinn

Så här ser vardagsrummet ut nu


Nu går livet på i 180 må jag lova. Förutom att det är en massa samtal och föräldramöten (ett samtal och ett föräldramöte per barn, dvs 8 tillfällen, det kan bli lite mastigt) så planerar jag ju party på lördag. Att jag fyller 40 har nästan hamnat i skymundan. Att vännen C (den kvinnliga) - ) fyllde häromdagen kom ännu mer i skymundan (den manliga har ju också fyllt, men det blev ju i alla fall firat, även om jag glömde den rätta dagen sedan). Det kom jag inte på förrän efter att jag hade mött henne i dag. Usch vad jag blir ledsen av sånt. Jag vill ju vara den som kommer ihåg. Ännu värre när jag fick höra att en av jobbarkompisarna minsann haft koll. FÖRLÅT C!!! Som jag sa, är jag en usel kompis, men du vet hur mycket du betyder i alla fall får jag hoppas!


I dag slutade jag halv två. Handlade de alkoholhaltiga varorna - tur det var nära ;), slängde i mig en halv kebab, handlade på Lidl (läsk) och hämtade S. Hem för att tömma lägenheten på pappersinsamling. Vi har haft två tidningar. R vann DN en månad. Fy TUSAN vad mycket pappersretur det blir. PUH! Nu är jag helt svett (som de säger i Östergötland).


I dag kommer lilla mamma. Hon vet vilken Dammråtta jag är och förväntar sig inget kliniskt hem, men lite tvätthögar bort och ett runtdrag med dammsugaren vill jag ändå hinna med. Var bara tvungen att andas ut lite framför datorn en stund.


Andas ordentligt får jag annars göra efter helgen, eller en annan tid i mitt liv.