Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 31 maj 2009

Avslutning på den fantastiska helgen.

Kusinerna spelar krocket i Farmor/Mormors trädgård

S var väldigt omhändertagande om kusin V.
Tur det finns bebisar i familjen, om man inte får ett eget småsyskon




Grillning hos svärmor, med alla kusinerna (från den sidan). Supergod mat och trevligt i solens sken. Sämre kan man ju ha det.







Middagens avslutades med den här fantastiska tårtan!

Grattis till alla mammor!


Och speciellt till min egen älskade mamma! Jag hade köpt en alldeles speciell flaska vin, som jag skulle skicka med min syster, när hon var på besök. Men syster åkte och kvar stod flaskan. Den får stå kvar här tills vis ses, för jag vågade inte skicka den på posten.
Här är den live, bara för dig mamma: Blue suede shoes (jag fattar inte hur man gör en sån där inbäddad version, där man ser filmen).

Fullspäckad helg



Här rullar helgen på i 180. Just nu en liten paus. Fick bara med oss ett barn hem från gårdagens grillning i Viksjö, så här är ganska lugnt. Tonåringen var inte med överhuvudtaget, han har sovit hos en kompis. Man börjar får stora barn nu.

Helgen har varit HELT FANTASTISK. Startade ju med tjejövernattning ute på en av tjejernas landställe ute på en ö. Där var så otroligt mysigt! Jag och två tjejer till kom lite senare än de andra. Blev hämatde av L:s man med båt och skjutsade över och där satt tjejgänget på bryggan och drack skumpa och åt goda tilltug. Där satt vi en bra stund och bara surrade, om livet och barnen och kanske mest om det lilla barn som är på väg. En liten pojke från Kina, som ska få komma till sina längtande föräldrar här i Sverige. Så snart som möjligt hoppas man. Så mycket byråkrati som ska stå ivägen för denna längtan.



Sedan grillades det och åts god mat och dracks gott vin. Badades i badtunnan (syns i bakgrunden på bilden) i månens sken. Skypades till Australien, så att P, som bor där, kunde vara med på ett hörn och surrades ännu mer, långt in på natten. På morgonen fick vi fantastiskt god frukost, som vi intog i solen på altanen och surrade en stund till, innan det var dags att åka hemåt.
Hemma åt vi i stort sett bara lunch och sedan bar det av till Viksjö och våra goda vänner, för grillning. Så längesedan och det var otroligt mysigt att träffas igen. Jag och R lullade hemåt i natten, med bara ett barn, som somnade i vagnen på vägen. Skönt med en nattpromenad. R hade ju förövrigt varit på nattpromenad natten innan, eftersom han var på föräldravandring då. Min R, som fixade fotbollsmatch, loppis och nattvandring, fast jag inte tyckte att han måste, när han var själv, men det gick ju bra i alla fall. Tack för det älskling!!

Nu ska vi äta frukost och sedan blir det en promenad tillbaka, för att hämta barn och sedan vidare till Svärmor, för (hör och häpna) lite grillning! Får inte bli så sent dock. S och R:s måndagsledighet är ju till ända och i morgon klockan 06:30 ringer klockan. Undrar hur man ska få upp min sjusovare då!

torsdag 28 maj 2009

Det är nära mellan skratt och gråt.

S favoritlek just nu - utklädning och "flytt"


I dag har varit en sån där alldeles vanlig gråtist vab-dag. Inte mycket att orda om alls faktiskt. Jag har kört en massa tvättar, lagat mat en massa gånger och diskat ungefär lika många gånger. Barnen har varit lite sådär vab-trista, som de blir när de egentligen börjar bli friska, men inte riktigt kan gå till dagis och skola. Vid middagen exploderade det gråtrista i en tio minuter lång skrattexplosion. Ni vet en sån där när man tillslut itne vet vad man skrattar åt och inte kan sluta. Det var förlösande och skönt. Fick upp kameran mot slutet, man måste ju passa på när man har glada barn ;)



Efter det gick vi ut och städade gården tillsammans med grannarna i regnet. Ungarna åt lite korv -trots middag. T kom från fotbollsträningen, så han var såklart hungrig, men de andra fattar jag inte. När vi kom in skulle han ha lasagne också, för det hade han blivit lovad innan han for. Det ville P också (han åt ingen korv). När han tog ner tallriken råkade han ha ner T:s godisskål i golvet, så att den gick i tusen bitar. Han köpte den på loppis för ett tag sedan och var stolt som en tupp över den. T grät över skålen och jag jobbade mig in bland glasskärvorna för att komma åt att trösta. När jag var klar hittade jag P i sängen - storgråtandes, för att han haft sönder T:s skål. Det inte lätt att vara liten. Nu har det lugnat ner sig i alla fall. S bad om att få sova (hon vaknade före halv sju) har aldrig hänt förr och P somande av bara farten, fast han sov till nio i morse. Inte så frisk som han vill låtsas. Han vill till skolan, för det är simning i morgon, men jag har sagt nej.


Själv ska jag till jobbet och så direkt på övernattning med tjejgänget. Lämnar R med fotbollsmatcher, nattvandringar och loppisar och kommer tillbaka som en ny mamma på lördag. Prat, god mat och kanske lite vin, i trevligt sällskap, brukar göra gott för själen.

onsdag 27 maj 2009

Syskonkärlek

S och F födda med tio års mellanrum


Satt här och letade lite fina/roliga bilder på barnen för att illustrera ett inlägg om syskonkärlek. Blev alldeles nostalgisk av att titta på alla gamla bilder, så jag glömde nästan av vad jag höll på med. En del lyckades jag dock skrapa fram. Jag är så glad över när man kan se att barnen har glädje av varandra, trots att vi inte har så tätt mellan dem, som många förespråkar för att få barn med bra sammanhållning.
T och F i ett "toppenbrorse-ögonblick" inte lika vanligt, som att se de här två tillsammans:
S och P klistrade samman med ett speciellt klister, ända sedan den dagen S kom hem med sin mamma från BB.



Syskonkärlek kan vara så otroligt mycket och allt är ju inte bilder. Kanske bilder i huvudet dock, som när jag såg P och T komma från skolan tillsammans. P hoppande, så där som ni vet att bara barn kan göra, när de är riktigt kissnödiga. Såg T lägga armen om P och leda in honom i buskarna och hjälpa honom med det knöliga skärpet. Sedan ställde han sig en bit därifrån och väntade medan lillebror kissade.
Det är fint att tänka på alla såna stunder. Speciellt i dag, när det mest ser ut såhär:

tisdag 26 maj 2009

Barnarbete


Eftersom min man tyckte det var hemskt att jag la ut bilder på vårt stökiga hem, så får jag väl lov att berätta att det ser mycket bättre ut nu. Jag har till och med dammsugit. Behövde väl visa upp eländet, för att få en kick. Som jag har sagt förrut, så är barnarbete inget jag skäms att erkänna att jag använder mig av. I alla fall så länge det sker mer, eller mindre villigt. När det gäller P, är det oftast mer än villigt. Speciellt om han får använda sig av sprutflaskan. Han kommer nog att ha ett klanderfritt hem, när han flyttar hemifrån:

S däremot, ansträngde sig mer för att få tillbaka alla saker ut i hallen igen och för att klä ut sig i så många olika utstyrslar som möjligt:

I en (o)perfekt värld

Mitt hem ser ut så här:



Jag borde städa, va?
I stället åkte jag till jobbet och hämtade tomkartonger och så fick de sjuka ungarna lite näringsriktig lunch:











Och titta! Det var ju världens mest lämpliga leksak, dagen till ära (ingen fattar hur man ska leka med den, men det var ju Spindelmannen, så barnen är glada):

Nu tittar de på Cartoon och jag funderar lite lätt på att i alla fall plocka bort från bordet.

Snorungar




I natt har det hostats och liten S har velat ha mamma nära. Eller inte "plåsternära", men "lägga en hand på armen-nära" och kanske "ett ben-över-magen-nära" ibland. Ganska mysigt, när det inte är så ofta och när det faktiskt funkar att sova, trots allt.
Storebror P är fortfarande snörvlig och fick vara hemma idag med. S hade satt på sig en rosablommig tröja, men när P kom hoppande med coola spindelmannenkläder, så åkte den rakst av och nu springer de runt i full spindelmannen-utrustning båda två. S ville först inte vara med på bild, men sen skulle jag naturligtvis ta fram kameran, när jag ignorerade henne. Man är väl inte 3 år för inte.

måndag 25 maj 2009

Blodvite uppstår


Kolla min tappade tand

I dag var det R:s sista föräldralediga måndag. I alla fall för den här våren. Kanske att han fortsätter i höst, men för tillfället har han bara anmält fram till nu. Både P och S är förkylda, så P fick stanna hemma från skolan och ta det lite lugnt. S har tydligen varit urgnällig, men de verkar ha haft det ganska mysigt ändå. P och Pappa hade (äntligen) gjort julgodiset (!), dvs rischoklad. Stolt som en tupp visade P upp godiset. Efter att vi fått S i säng fick vi smaka varsin godsak. P bet i sin och tappade en tand, som nog inte riktigt var klar att tappas och blodet sprutade. Sen råkade han skölja ner tanden i avloppet och undrar förtvivlat hur tandfen ska klara av det här. Sist var ju tandfén så snurrig och lade pengen i ett glas, fast han hade lagt tanden i sin tandask, så nu vet han inte riktigt var han ska leta.

Han var dock lika glad för det och gnagde försiktigt på den stenhårda biten och spexade glatt framför kameran. Min lilla goding. Det har hänt så mycket med honom de senaste månaderna. Borta är den truliga småpojken, som var rädd för att gå in i ett rum själv och fram har klivit en underbar storkille, som vågar en hel del och är glad och go nästan jämnt.

söndag 24 maj 2009

Ännu en helg till ända


Jag jobbade ju fredag och lördag. Inte så mycket helg där inte. På lördagen skulle vi umgås, vi jobbarkompisar. Vi hade planerat en picknick, men vädret var lite ostadigt. Som tur var kunde vi vara hemma hos en av tjejerna. Vädret sprack upp och vi var ute och spelade Riddarspelet. Lite som en blandning mellan kubb och boule. Kul tycker jag. Sen satt vi och pratade en massa skit, spelade nåt filmspel och åt en massa gott och drack en del med. Mycket trevligt var det i alla fall och jag var alldeles för trött i dag. Magen sa "stopp" efter alla goda ostar och öl, så jag sov rätt dåligt dessutom (min mage klarar inte för mycket konstiga ostar annars heller, i kombination med alkohol var det en katastrof). I dag har varit en riktig slösöndag i dess rätta bemärkelse. En stund i parken med kompisarna, sen hängde jag mest i soffan. Jo, vi lagade en del mat iofs. Chili con carne, till i morgon och köttfärsbiffar med svampsås idag - slurp.

Tonåringen, som typ flyttat hemifrån under helgen, kom hem till middagen och var snäll nog att ta ut sin syster en stund efter maten, medan vi fixade undan och även hängde i soffan en stund till. Sen fick barnen glass till efterrätt, blev badade och sänglagda. Ja, en bra stund ägnades åt att hitta alla nycklar, som försvunnit. Det resulterade ju även i att rummen blev någorlunda undanplockade. F:s busskort kom dock inte tillrätta, så han får vackert cykla till skolan i morgon. Som jag tjatat på honom att ha EN plats att lägga det på. Nu har han ju varit sjuk i en och en halv vecka och då är det tydligen kört att hålla koll.

Nu ska jag gå och sova, så att jag orkar upp till jobbet i morgon.

fredag 22 maj 2009

Konstig vecka

Gårdagens middag

ger konstigt inlägg:
I går var jag ledig. I dag och i morgon ska jag jobba. Alla andra är lediga hela helgen. Lite underligt blir det.
Vi hade en lite rastlöst slö start på morgonen. F frisk, men inte så pigg, P som ville leka med kompisar, men visste inte vem. Jag gick ut i parken med S, för att leka med R. De andra kom efter ett tag. Sen blev vi i stort sett barnfria hux flux; T är ju på fotbollsläger (kommer hem i dag). P blev hembjuden att sova hos sin kusin och F sov hos en kompis, så helt plötsligt hade vi bara ett barn hemma på natten. Fast hon hade å andra sidan svårt nog att komma till ro, så det var ju inte sådär jättestor skillnad.
Innan det satt vi ute i parken och åt. De andra grillade, men vi tyckte vädret var så osäkert och så var vi sugna på plockmat. Blev en massa grönsaker, frukt och ost i olika former (bland annat ekfatslagrad feta - fy tusan vad den är god). Till detta serverades bröd och R:s specialyoghurtsås (fast det var jag som gjorde den den här gången), samt balsamicocreme. Som vanligt blev det mer än man tänkt från början, men det var nog inte de andra ledsna för (vad jag kunde se ;)).
Så måste jag ju visa upp världens underbaraste V, snart åtta månader. Vi var där och fikade vid överlämnandet av P (har snott bilden från makens blogg):

onsdag 20 maj 2009

Namedropping

I vissa branscher är det bra att kunna folks namn. Att kunna nämna folk vid förnamn, för att kunna hälsa på dem personligt, eller bara för att kunna slänga ur sig ett namn i förbigående. Ett sånt där viktigt häfigt namn, som folk häpnar vid, att man umgås med. Om jag vore en sån där häftig person, som vore bra att "namedroppa" så skulle jag inte vara mycket värd för vår mäklare.
Tittade in på kontoret för att lämna lite papper:
Han försöker verka världsvan och utropar "O HEJ Åsa" och ger mig en kram. "Vilka fina kläder du har" "Hej, hej" säger jag och kramar tillbaka och funderar starkt på att peka lite lätt på min namnskylt, som ju ingår i den fina utstyrsel som han precis har berömt. Där det klart och tydligt står "A" och inte "Å". Men inte kan jag få hans kinder att blossa i osäkerhetens rodnad. Snäll som jag är. Så jag är tyst och tänker att han säkert kommer på det när jag har gått, eller inte och det spelar ju faktiskt ingen roll. Men OM han skulle vilja "namedroppa mitt namn i något sammanhang, som i att du vet "Å" hon som jobbar på Systembolaget (hur häftigt DET nu kan vara) för ingen kommer att veta vem han menar, för på Systembolaget jobbar ingen Å. Inte i den här butiken i alla fall.

Gammaldags skoldag

En dag om året har Paviljongen, där mina barn har gått i lågstadiet, haft gammaldags skoldag. En dag om året har jag klätt mina barn så gammaldags jag bara kan, vattenkammat deras hår, snurrat in en smörgås i papper och skickat dom till skolan. I år likadant. I år är det bara P som går i Paviljongen. Han kände sig jättekonstig i sitt vattenkammade hår, men jag tycker att han är SÅ söt.
Han gillade inte alls bilderna, men gick med på att de får vara kvar, för att visa Mormor. Så Mormor, här är bilderna på dagens gammaldags P.
I bakgrunden syns T:s packning. Han åker på fotbollsläger i kväll. Är det någon som undrar över om han är uppe i varv, så kan ni sluta undra nu. Som tur var är det dags att gå till skolan alldeles strax...

tisdag 19 maj 2009

Det bidde inga kulor


Det bidde ett hopprep - Inte helt smärtfritt att välja. Hon var till och med på väg tillbaka till affären för att byta till kulor trots allt, men kusin M-a hade ett hopprep, som S var förtjust i och det vägde högre. Hemmet är som S konstaterat ju fullt med kulor i alla fall, men här finns inget hopprep. Nu får vi se om det hjälper, när det är dags att gå och sova.
Själv ska jag som sagt till jobbet och vet inte om jag är hemma när det är dags.

Förstår inte alls...


... att folk förväxlar mina pojkar.

måndag 18 maj 2009

Skolgårdsfest

Har lånat en bild från makens blogg igen.
I går eftermiddag hade jag ett lätt anfall av någon minnestapparfunktion och hade helt förträngt vad det är för dag i dag. Kollade mitt schema och konstaterade nöjd att jag skulle sluta 16:00. NICE!

Sen gick jag och la mig och skulle precis knoppa in när en blixt liksom träffade mitt slumrande sinne "SKOLGÅRDSFEST" Det var ju därför jag skulle sluta 16:00. För att jag hade bett om det. För att jag skulle hinna med. Inte riktigt lika kul. Skolgårdsfesten är egentligen mer ett kommersiellt jippo, som går ut på att alla klasser håller i någon form av försäljning, eller aktivitet, som kostar pengar. Pengarna samlas in av föräldraföreningen och pytsas ut till klasserna för att användas vid olika aktiviteter.

I P:s klass skulle vi hålla i femkamp. Vi var uppsatta på att stå vid hästskokastningen mellan 17:30-18:00. Det var helt okej. Förutom att det regnade. Barnen hade en liten lapp, som man skulle skriva resultatet på. De lapparna var alldeles mjuka och det gick hål bara man nuddade med pennan. Undrar just hur de stackarna som skulle räkna ihop poängen gjorde. Det var dock inte mitt problem, för mellan 18: 15 och 19:00 skulle jag sälja dricka tillsammans med T och hans klass. R:s uppgift i sammanhanget var att ta hand om S och P. De köpte popcorn, en väldig massa gosedjur (hurra, det har vi ju inga alls) och två Pingu-filmer.

Försäljningen gick väl inte så där väldigt lysande. Kyla och regnväder har en viss dämpande effekt på försäljning i allmänhet och drickaförsäljning i synnerhet.

Nu har jag mutat S att somna själv. Hon ska få köpa kulor i morgon. Måste bryta trenden med insomning på något sätt och det var en stundens ingivelse. Helt opedagogiskt, jag vet och helst skulle jag väl ha sagt somna själv en vecka, om det skulle vara nåt, men nu blev det så här och nu sover hon i alla fall (!) Jag får väl hota med att ta tillbaka kulorna om hon tjafsar i morgon ;) Hot och mutor - en förälders bästa vän. Skämt åsido. En morot i rätt läge tror jag på.

I morgon kväll ska jag hålla i ett utbildningspaket om Östra Europa. S får vara på dagis ett tag på dagen , så att jag kan förbereda mig.

söndag 17 maj 2009

En fullspäckad helg

Bilden lånad från makens blogg.
Finns lite fler bilder från dagen där. Själv hade jag inte kameran med.


Har haft besök av storasyster, med dotter M-a. Så otroligt mysigt. Vad jag har saknat dom. Nu var ju inte alla i familjen med, men jag fick ju njuta desto mer av de två. Det var ett år sedan jag träffade M-a och sentimental, som jag är började jag nästan gråta när jag kramade om henne. Knäppmoster måste hon tänka, men log så snällt när jag förklarade glädjetårarna.
Kusinerna fann varandra och har busat runt på gården tillsammans. S blev helkär i sin storkusin och i sin moster med för den delen. T var glad att hitta en klätterkompis, som svingade sig runt i klätterställningen som han.
På kvällen åt vi middag ihop med lillebror J och hans S. Mycket trevligt det med. Känns fortfarande lite underligt att de två är tillsammans. Underligt men trevligt ska understrykas. Bättre flickvän kunde jag inte leta fram till honom, om jag så hade gjort det själv ;) Och tvärtom med.
I dag har vi varit i Kungsträdgården på BRIS´ enenemang Barnens folkpark. Var väl inte sådär jättemycket hallabaloo, men jag som var rädd för värsta folkfesten, tyckte att det var ganska skönt. Tillbringade ändå mesta tiden på toaletten vid Doktor Glas. För ni ska inte tro att alla barn kom på att gå på toaletten samtidigt. S var dessutom där 3 (tre!!) gånger, för att hon egentligen behövde göra nr2, men inte riktigt kunde ta sig tid, på en offentlig toalett. Tillslut så... Inte mycket till matro där inte (vi hade med oss pastasallad, som vi åt i skuggan vid stora scenen)
Där fanns lite hoppborgar, som kostade pengar, en del clownuppträdanden (en del riktigt bra)och en panda, som S blev helt kär i. Eller fel, hon blev en stalker. Följde efter in i ett tält och där HALLÅ! stod Pandan utan huvud! En medarbetare distraherade henne med att låta henne dra på ett hjul och så "vann" vi ett antivirusprogram. Självklart var Pndans sjungande och dansande en lisitig del av en reklamkampanj. Men de samarbetar med BRIS, så det var ju en god sak samtidigt.
Lite senare var det en annan som tagit över Pandajobbet och den första stod bredvid. "Du är inte Pandan" sa S till honom och började förfölja den nya stackaren istället. H fick lite bilder på henne, när hon förföljt även denna Panda så länge att hon var tvungen att ta av sig huvudet och lät S prova. Hon försäkrade att S inte alls varit jobbig, men jag undrar jag. (Jag hoppas på att bilderna kommer med mail om ett par dagar).
Nu har vi skjutsat gästerna till Arlanda. R har gått på bio med en kompis och de tre yngsta lever rövare i badet. Snart ska de i säng. I morgon är det en ny vecka. F får nog vara hemma en dag till. Påbörjade penicillin-kur i fredags, men har varit helt sänkt.
Själv är jag helt slut. Sitter med ett glas vitt, som blev kvar efter middagen i går och kommer antagligen att däcka när jag kramar S godnatt.

fredag 15 maj 2009

Omklädningsrummet 07:45


Det fattar ni väl att jag inte kan sluta på en sån arbetsplats?
Nä, det är inte läge alls, men det var nyttigt att fundera.
Är bara hemma snabbis. F ska till doktorn (öronen?). S som hafte en hemsk natt, fick sova till nu. Jag har varit på jobbet. Ska dit efteråt. Bra för stressmagen...