Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

tisdag 30 juni 2009

Skrattar åt mig själv

och mitt förra inlägg. "Tre rum klara ...alla andra rum på gång" HAHAHA; som om vi hade en väldig massa rum. Fyra närmare bestämt och ett kök och en hall och en klädkammare, men många fler rum än tre har vi ju inte - än. Sen kommer vi att ha fem. Fem STORA rum. Fast just nu har vi bara fyra som sagt. De känns stora nog. I alla fall när det gäller att packa. Men nu ger vi järnet. Vi vill till Skansen i kväll och till systeryster i morgon och då måste vi ligga i för att få permisson :)

måndag 29 juni 2009

Men åååå DEN!

Förstår ni hur JAG har det, när jag försöker rensa? (men jag ska erkänna att han ger med sig och han slänger. Just denna får han dock behålla. En del av sentimentalt värde kan jag förstå. Det är ju från en Dylan-konsert)

En vända till tippen med full bil har det blivit i dag i alla fall och två av säckarna var till klädinsamlingen. Tre rum kan räknas som helt klara, förutom att sängarna ska monteras ner. Alla andra rum är påbörjade, men inte helt klara. Sen har vi ju sargasso-havet (klädkammaren).Jag är helt SLUT! Är känslig mot damm, så det spelar väl in. Funkar rätt bra när jag går på antihistamin och bricanyl, men det tar på kroppen att packa, kan jag meddela, om ni inte visste det redan ;) Just nu har R tagit kidsen till badet, för att jag skulle packa själv. Gjorde det ett tag, men jag var tvungen att vila lite och äta mat och nu ringde en S som inte gillar bajamajor och inte kunde hålla sig, så han kommer hem med henne för sanering. De andra badar vidare.

To be.... förvirrad


Vi satt och åt dunderfrukost i morse. Bacon och omelett. P och T började diskutera någonting. Plötsligt insåg jag att jag inte fattade någonting av vad P sa och det gjorde inte T, heller, uppenbarligen, så diskussionen blev något underlig.

P: "Omlett (som om han sagt det på engelska) heter det som skyddar hjärnan" upprepat gång på gång med väldig övertygelse.

T:"På engelska?" Näe, då heter det skull"

P: "Nej på svenska. Jag såg det i ett program en gång"

Hur vi än vände och vred på det, så kunde vi inte alls fatta vad han menade och han fortsatte att vara lika envis "det som skyddar hjärnan, det heter omlett" Tillslut frågade jag hur det hade gått till i det där programmet och så fick vi beskrivningen:

"En kille kom in med en sån där i handen (han höll ut handen rakt fram sig och visade hur han höll) sen sa han Vad vill du vara...

Aha sa jag du menar... Ja ni vad var det han menade egentligen? (Ni har ju fått lite mer ledtrådar än jag själv hade.)

söndag 28 juni 2009

Dramatik

Bilden är hittad på picsearch (hade ingen kamera med)
Det blev en dramatisk kväll. Ja, inte så att vi ramlade från bryggan, eller cyklade i diket på vägen hem. Vi hade det hur mysigt som helst. Cyklade i solen genom böljande fält. Hade med oss varsin öl och njöt av solen som försvann bakom trädtopparna. Sen skulle vi ju bada. Kände lite press, eftersom jag hade skrivit ut att jag skulle göra det. Om någon undrar, så kan jag meddela att Mälaren är KALL! En vecka till kan nog behövas, innan det blir behagligt. MEN, vi skulle bada. Bortdomnade ben och hjärtsnurp, var ju bara att ignorera. Utan blött hår skulle ju ingen tro mig, så sagt och gjort: Jag doppade mig. HU! Sen cyklade vi hem genom skogen, för att fullända en cirkelrörelse. Avslutade allt på "Hörnan" (den lokala puben) med varsin öl. Det var där det var STOR dramatik. Ja inte just på puben då, utan tvärs över stora vägen. Det rykte av bara den från ett av husen (såg det ut som). Först avfärdade vi det med att någon grillade, men sedan gick det inte att ignorera. Det måste ju brinna! Två killar från bordet bredvid, gick över för att kolla. De kom tillbaka och rapporterade "Nej, det var bara en grill" En jättegrill med typ en halv gnu?undrade ju vi andra "Näe (citat) bara en j-a webergrill (slut citat). Två minuter senare kom Två brandbilar farande. Någon hade alltså ringt. Då var det skönt att veta att det bara var en grill och att vi inte hade ignorerat en brinnande villa. Det var otroligt trevlig stämning på pubens uteservering denna kväll. Lite enades vi också i samhörigheten och skratten åt just denna "jävla webergrill", som förövrigt slocknade otroligt fort efter brandförsvarets besök. Efter våra öl gick vi dock hem. Vi tog verkligen tillvara vår barnfria kväll och njöt för fullt. Mitt i natten kom vi på att S skulle på kalas idag och insåg att det enda som skulle hinna öppna var ICA Maxi, så de fick ett tidigt besök av två halvstressade Dammråtteföräldrar. Barnen blev således upphämtade hos Farmor lite tidigare än vi hade tänkt oss. S blev avslängd på Lekpalatset och så åkte vi hem och tog upp packandet, som vi påbörjat tidigare på morgonen. Halv två skulle S hämtas och sedan åkte vi och badade vid Lillsjön. En fulländad flyttpackning/semesterdag helt enkelt. Vilken tur att solen skiner, det gör onekligen att semestern blir just semester och inte bara en ledighet för att packa.

lördag 27 juni 2009

Grillning hos svärmor


Och wips, så blev vi barnria - HELT barnfria! Inte sådär nästan, som vi brukar kalla barnfritt utan helt utan ett enda barn hemma (det tål att upprepas - vet faktiskt inte när det hände sist). Solen skiner och nu ska vi cykla till badberget som två busiga tonåringar. Får se om det blir ett dopp, eller inte. Ni får väl kolla mobilbloggen om ni är nyfikna ;)

fredag 26 juni 2009

JAG KLARADE DET!


Här ser ni en stolt kille, som sovit på sin första lägerövernattningen. Peppad av oss och mail från Mormor åkte han iväg. Nu på morgonen undrade jag hur han hade lyckats somna. "Först jagade vi kalsongmannen (en ledare mammas anm), när vi kom in i huset tände de lampan för att berätta en del saker och då somnade jag, för jag tänkte att jag kan bara somna när det är ljust" Han är klok som en bok min lille tänkare :) Hemma möttes han av nyheten att hans stora idol MJ är död. Förnyad tankeverksamhet om döden, för den lille tänkaren och allt var helt plötsligt jättejobbigt. Men det är ju så det är. Folk föds och folk dör. Det är bara inte lätt att få grepp om det. Vändningarna är dock snabba och nu längtar han bara till klockan ett, när det är dags att åka till den sista omgången av 4H-lägret. Vilken tur att vi såg till att få in honom, trots att han egentligen är ett år för liten (fyller ju inte åtta förrän till hösten), för Å vad han har haft roligt.

torsdag 25 juni 2009

Det tar sig

P har ju precis gått ut första klass, utan att lära sig läsa och skriva. Jag är inte orolig. Storebror T var likadan och han har inga problem nu. Varken med läsning, eller stavning. Dessutom har vi sedan lång tid sett att han verkligen har förmågan att ljuda, om han bara kommer ihåg bokstäverna (det har varit lite si och så med just den biten. Numera ljudar han sig dock igenom enkla meddelanden och skapar även egna. Här har han märkt sin godispåse inför kvällens övernattning. Får se om ni kan gissa vad det står (det jag har suddat över är siffror):

Sommarben




När vi hade lämnat de mellersta barnen på 4H, gick vi ner till Mälaren och fikade. S fick för sig att hon skulle i vattnet direkt. Ingen badkruka där inte. Efter ett tag kom hon upp och slet av sig alla kläderna och sedan roade hon sig kungligt i vattnet i säkert en halvtimme. Hon doppade sig dock aldrig helt. Vi föräldrar satt i skuggan och njöt kaffe och lugn stund, tills hon blev bajsnödig och vi inte hittade toalett och skulle skynda oss hem. Då stod S raklång på näsan och skar upp läppen och skrapade knäna i gruset. Sommarknän, sa den hårdhudade mamman och hällde lite vatten på läppen, för att se hur djupt jack det blivit. Ingen större fara. Läker nog snart, men inte var det skönt, det kan ju vem som helst förstå.

En annan sida av semestern

Man får kanske lätt för sig att vår semester består av enbart lata soldagar. Men om man tror det, så bedrar man sig. En huvuddel består av röj och packning och en massa svett. Det är ju inte riktigt lika kul att visa i bloggen, men eftersom det är en stor del av min verklighet just nu, så delar jag med mig litegrann i alla fall. I går åkte en full Sharan till tippen med en gammal soffa och diverse annat bråte. En ny säck är redan fylld, redo för nästa tripp.

Sen består semestern till en liten del av vår morgonpromenad. Mycket trevlig vana, som R drog igång redan första dagen. Man kommer igång mycket bättre med en liten promenad på morgonen. Första dagen var vi uppe före åtta. Alla barnen sov och vi fick gå i lugn och ro. Sen har det blivit senare och senare och när T fick höra om våra morgonpromenader, så skulle ju han med i morse. P vaknade också - och skulle med. Inte riktigt lika avslappnat och fridfullt som vanligt, men mysigt det med så klart.
Nu ska vi packa storkillarnas rum och lite senare köra T och P till 4H-lägret. I dag är det övernattning. Spännande! Men vi har sagt att vi hämtar direkt om P blir rädd. Han är ju inte direkt inne i sin lugnaste, mest lättsomnade period. Håll tummarna för att han klarar det, han skulle växa så av en sån sak.

onsdag 24 juni 2009

Allsång på Skansen

Vi drog alltså in till stan, med bara ett barn. Kändes väldigt underligt, men också otroligt skönt. S njöt till fullo av tågresan på sitt eget sätt:


Inne i stan mötte vi R:s kompis M och hennes dotter L. Vi tog en promenad utmed vattnet till Djurgården. Vi tog rulltrappan och vänstervarvet på Skansen. Observera att S rosa-period verkar ha blommat ut för fullt. Hon blev helt salig, när jag plockade fram hennes sommarkläder:

S och L fann varandra ganska direkt. Började busa med blicken från vagn till vagn på promenaden och sedan sprang de runt och KLÄTTRADE på allt de kom åt:

M är en effektiv kvinna och körde telefonkonferens, samtidigt som hon tog hand om barn och konverserade oss:

K och faster L dök också upp. Trötta efter en dags hårt slit på jobbet:



L kom snabbt på att det gick bra att klättra i repställningen. S kom på det framemot slutet, men blev inte mindre modig för det:


En mycket trevlig kväll på Skansen helt enkelt, men så där jättemycket Allsång såg vi som vanligt inte, men hörde i alla fall.

tisdag 23 juni 2009

Inte så mycket snosande


För han sov mest hela tiden och så är jag lite försiktig. Vill ju inte skrämma ihjäl det stackars barnet. Men det var mysigt i alla fall. Efter en halvstressig lunch i parken körde R kidsen till 4H och nu drar vi in till Skansen, jag R och S. Vi kanske ses där? Det är ju Allsångspremiär i dag!

Första semesterdagen

Inga bilder, från gårdagen. Jag får hänvisa till maken för den biten. Vi hade en skön dag. Packade lite, tog hand om desto fler telefonsamtal och ändringar av teve, telefon,försäkringar osv. Handlade ocj sen på kvällen grillade vi med grannarna. I dag ska vi till Skansen, men först ska jag vara barnvakt åt världens underbaraste V. Han som är sådär litegrann min också. Nu ska vi se om faster A duger till barnvakt, för nu ringer det på dörren. Ha en fin dag i solen!

måndag 22 juni 2009

Gröna Lund






Söndagen vaknade jag pigg och kry (relativt i alla fall). Släppte bomben för kidsen att jag skulle på Grönan och att de större kunde följa med. P tog det ganska bra först. Sedan grät han hjärtskärande i tio minuter, tills T sa att han skulle ta hand om honom om han följde med, men då insåg han att han egentligen inte var så förtjust i att gå på tivoli (vilket jag ju visste) och bestämde sig för att gå till faster L, som erbjudet, trots allt. Så mycket drama för ingenting. Jag skulle träffa vännen C vid djurgårdsfärjan klockan tre, men ungarna ville ju vara där i tid, så vi åkte in till klockan ett. Sedan tog jag en promenad till Slussen. Gick på tacobar och åt för mig själv. Vid tre samlades alltså ett för mig okänt gäng (förutom C och hans M då) vid djurgårdsfärjan. De visade sig direkt vara ett lättsamt, trevligt sällskap och det var längesedan jag hade så kul. Vi körde femkamp, drack öl och åkte lite attraktioner (det ingick ju två friresor i femkampshäftet). Jag åkte "Vilda Musen" och "Kvasten". Helt nog för mig. Fattar inte varför jag går med på den där vilda musen. Jag tror ju att jag ska dö varje gång. Men uppskjut och nerskjut och allt var det är, det fick C och några till klara av själva. Det räcker med en "nära-döden-upplevelse" per Grönan-tillfälle och jag kräver inte mer än en vild mus, för att få den. Femkampen då. Jag låg sist inför halva ungefär, men tog mig upp lite och hamnade sexa, tror jag (minns inte riktigt, men det var inte sist och inte i topp). Jag vann till och med pilkastningen! Fattar inte hur det gick till. Kom hem med ett gulligt gosedjur till S och två smådjävlar till P (som jag fick av en gullig tjej som inte ville ha dem).

TACK C för att du arrangerade och tack för att jag fick äran att umgås med dina härliga vänner!

I dag startade R och jag semestern med en powerwalk. Det var jätteskönt. Fick ett sms från grannen, som behövde hjälp med bil, så nu är R och hämtar en finsk mormor vid färjan och sedan är det packa, packa, packa, som gäller. Solen skiner och två av barnen ska på 4H-läger.

lördag 20 juni 2009

Det var helt UNDERBART!

Det sista mms:et jag fick från faster L "Vi ringer på om fem minuter" Det nedan kom lite tidigare "M och S blev trötta efter maten" Fick även ett från K, när hon satt och åt. De var så gulliga och skickade små mms och visade att hon hade det bra. Är så tacksam för alla gulliga människor som såg till att mina barn fick en fin midsommarafton, trots allt!

Att vara hemma själv alltså. Tror nästan att det gjorde mig frisk på kuppen. Lite snurrig i huvudet fortfarande och lite sådär småförkyld, men mycket bättre. Inte sjuk längre, om ni förstår vad jag menar. Resten av familjen verkar ha haft det toppen. S kom hem vid halv åtta-tiden. Hade bjudit in M och hans pappa K att sova över i hennes säng. "Fatte L" (faster) kunde sova i sin egen. Elaka mamman satte stopp för hennes sovplaner. Orkade inte med några extrakarlar i sovrummet ;) M verkade ha uppskattat att umgås med lillbonuskusinenen i alla fall, för hela han strålade mot henne och det utdelades kramar vid avskedet.

Det stämmer förresten, som Carola skrev i sin kommentar att det var en ovanligt tjejig S, som drog på midsommarfirande och ännu tjejigare var hon när hon kom hem, då det förstärkts av ett illrosa nagellack på både fingrar och tår. Hon är SÅ söt. Det börjar luckras upp litegrann det där med spindelmannenflickan. Börjar bli lite varannan dag, med vad hon ska ha på sig. Det tråkiga är väl att hon säger att hon ska vara "pojke", eller "flicka". Försöker förklara att hon är flicka, hur hon än klär sig och att det går bra att ha både och, men det fungerar inte riktigt. Det är väl barns sätt att dela upp det på, kan jag tro. Brukar inte lägga mig i så mycket, men igår måste jag erkänna att det var lite övertalning inblandat, för att glädja Farmor på midsommarafton. Fast S valde själv kombinationerna och var fullt nöjd, när hon gick. Det enda jag sa, var att jag tyckte att hon skulle ha kjol, eller klänning och det var hon med på. Hon verkar gilla kjol, mer än klänning, som hon tror är en för stor tröja. Eller "sol", som hon säger - "danssol", för den snurrar så fint.

Nog om S. P och T kom hem vid halv tio, från kompisen, som bor längre ner på gatan. Jag stod på balkongen, som vanligt och såg dem komma över gatan. Jag kommer att sakna just den biten. Att stå på balkongen och se dem komma från E. Då sov S sedan en timme. eller så och jag föste i säng dem ungefär lika snabbt. De var så nöjda med sin dag. P somnade för ovanlighets skull på två sekunder, trots att jag inte ens var i samma rum. Sen kröp jag ner bredvid S. När R är borta har jag lite svårt att somna i dubbelsängen. Hade precis fått ett sms att han var på väg till Engelen. Min man var på partystråk. DET var längesedan och otroligt välbehövligt. Han ringde precis nu och berättade att han var på promenad på väg hem från där han övernattat. En bra inledning på semestern, för oss alal helt enkelt. Att F är nöjd bara förutsätter jag. Han fick ju äntligen sova borta, som han tjajtat om sedan skolan slutade, men vi ville att han skulle bli ordentligt frisk först.

fredag 19 juni 2009

Fick ett mms

Barnen roar sig kungligt, stod det i mms:et ;)


S har det nog helt underbart. Undrar hur kul den stackars M tycker att det är bara?

Trevlig midsommar!


Jag mår bättre idag, men inte så bra att det kändes som att jag orkade åka in till stan för att gå på bröllop. Hade det varit någon jag känner, så hade jag kanske åkt in på själva vigseln, trots allt, men nu får maken representera själv och det är nog lika bra. Ungarna har spridits för vinden. F ska gå på bio med en kompis och hans mamma och sedan sova där. T och P har en gemensam kompis, som de är hos. S fick följa med faster L till Farmor för att grilla. Hon blev helt galet glad, när hon fick veta det och satt klar i soffan en och en halv timme innan F skulle följa henne över.
Så nu häckar jag ensam i soffan, med uppvärmd pizza till midsommarlunch och "Fringe" från igår, färdigladdad att titta på. Helt okej helt enkelt, även om det inte blev som planerat, så känner jag mig långt ifrån missnöjd. Vila är vad jag behöver just nu och det får jag.
GLAD MIDSOMMAR - MÅ SOLEN LYSA PÅ ER!!

torsdag 18 juni 2009

Same same

T letade fram strumpor ur den rena högen

Mår ungefär som igår. Släpade mig iväg med S till dagis. Kände att hon måste få sitt avslut och jag min vila. Sen ville jag ju ge fröknarna sommarhälsningen. Visade sig dock att två är sjuka och den tredje började senare, så det blev ju lite rumphugget. Man borde naturligtvis gjort sånt tidigare, men jag hade förhört mig om att de skulle jobba hela veckan, allihop, så då ville jag göra det den dagen som var den sista.

De mellanstora barnen sparkade jag iväg till fritids. Skrattade åt T (se ovan). Nu ska jag krypa ner i sängen igen. Roligare än så här blir jag inte idag.


Sommarhälsning till värdens bästa förskolepersonal

onsdag 17 juni 2009

Platt fall

Efter ett par timmar på jobbet var jag som en urvriden trasa. Trodde jag skulle svimma flera gånger. Tankarna på att gå hem låg nära, men jag gjorde det inte förrän jag blev tillsagd. Vet inte vad jag trodde att jag skulle uträtta för gott i mitt tillstånd, kunde liksom inte förmå mig att gå mitt i midsommarruschen bara. Inte för att den direkt hann börja iofs.

Har tillbringat eftermiddagen i soffan. Lär inte bli nåt mer jobb före semestern. Nu får vi se om jag blir frisk till fredag. Har ju ett bröllop att bevista, men kanske maken får represntera själv (det är ju hans kompis).

Midsommar

Så här kan man ju hoppas att sommaren blir. Det här är T, för 10 år sedan.


Nu startar de två jobbigaste dagarna på hela sommaren. Tror jag i alla fall. Det är nämligen så, att fram till nu så har det varit relativt regnigt i den här delen av landet och nu skiner helt plötsligt solen och det är två dagar kvar till midsommar. Och även om vädersiarna varnar för sämre väder då, så är vår mänskliga hjärna inställd på att nu blir det SOL. Vad ska svenskarna ha då? Sol + långledigt + storhelg = ALKOHOL. Behöver jag säga mer? Vi har öppet till sju både i dag och imorgon. Jag går in i dessa dagar, lite halvförkyld, med ont i halsen och seg kropp. Bådar gott in för mitt eget midsommarfirande, eller vad tror ni?
Efter det har jag i alla fall 4 veckors semester!

tisdag 16 juni 2009

"Det är ju mysigt att tvätta...

Ja é stark, ja é stark - sjöng S i källaren. (Hon bar påsen med tvättmedel)


...om man gör det tillsammans", sa min man när han följde mig ner för att hämta tvätten, efter maten. Han är numera utnämnd till förste tvättare. Jag ska bara följa med ner och bära lite och nypa honom uppmuntrande i rumpan.

SOL!!!

Lunchen


Äntligen! Det kunde egentligen räcka med det. Har dessutom varit ledig. Fanns en hel del annat än sol-lapning att ägna sig åt dock. Typ fem proppfula IKEA-kassar tvätt (var kom DE ifrån, det var ju typ tomt i fredags?!), bland annat. Att börja flyttpacka drar fram en del oanat i ljuset. Så tvättstugan tur- och retur har varit min eftermiddag, med parken som mellanakt. Förmiddagen ägnades åt att tömma F:s skåp, nu när han mår lite bättre. Nu ska jag strax ner och hämta det sista ur tvätten. T kom hem från övernattningen - skitig från topp till tå. Nu ligger han i badet och tvättkorgen fylls på...

Kvällsmaten: (Tacos) "Å vad gott sa S och sedan var hon tyst i 20 minuter. Det var inte de andra

söndag 14 juni 2009

Stupad hjälte




Det är tufft att festa natten lång. Speciellt om man, som S får för sig att kliva upp före sju på morgonen. Vi andra pulade med vårt (två är ju på kalas). Jag flyttpackade i ungarnas rum och tyckte mest att S var i vägen. Skönt när hon hittade på att börja rita. Men sen blev det VÄLDIGT tyst. Snacka om att somna mitt i ;)

Kalashelg

T vaknade relativt pigg och kry på lördagsmorgonen och fick följdaktligen gå på det efterlängtade laserdome-kalaset på Lekpalatset. Han var genomsvettig, när jag hämtade honom efter två timamrs lek och spring. Efter kalaset tvingade jag honom att ta ett bad och ta det lugnt.Vi andra träffade R och hans familj i parken i regnet. Riktigt mysigt, trots allt. Det var ju inte kallt:



På eftermidagen var det dags för nästa kalas. Nu var det filmkväll hemma hos kompisen L. Lite lugnare i alla fall och han verkar inte ha tagi någon större skada i alla fall, för idag är han hur pigg som helst. Jag S och P gick över till pizzerian för att träffa de som vi skulle ha grillat med. Och för att gratuelra svåger-wannabeen K med en liten present:




Jag tog ett glas vin och en skagentoast (vi hade ju ätit) och ungarna fick varsin glass, till deras stora lycka:












Jag lyckades få S att sätta på sig Mimmi-klänningen, så nu vet jag att den sitter bra i alla fall:


P gick hem efter glassen, men S stannade kvar. Hon roade sig med sina medhavda leksaker i ett hörn på golvet. Hästen och dockorna åker bil i hennes skor:



Efter det gick vi hem till Faster L och fick en liten drink. S lekte med alla foton, som L hade tagit fram ur skåpet, som hon målar (syns i bakgrunden). Annars busade S mest med storpojkarna som var med. Grannen C och bonuskusinen M. Det var "kul-läskigt" att bli skrämd av en trygg 15-åring. Vi gick intehem förrän vid tiotiden. En trevlig kväll, trots att grillningen regnade inne.


I dag är det söndag och idag ska både P och T på laserdome-kalas på Lekpalatset. Ingen av dom är speciellt ledsen för det.

Modiga F


Bilder från förra helgen (fotograf, min kusin S)

En trettonåring som gör bomben i en pool, är väl kanske ingen konstig syn för de flesta. För oss som känner F, är det snarare ett litet mirakel. Killen som varit rädd för ALLT, som kämpar på och övervinner rädsla, efter rädsla. Som aldrig mer skulle cykla (han ramlade och bröt armen, när han cyklade på en gammal damcykel på grusig skogsväg). Numera flyger han även över hindren i rampen med cykeln. Får han bara ta det i sin takt (okej ibland med lite puffar), så brukar det lösa sig tillslut. Hans stora rädslor har annars varit, vatten, eld och vassa knivar. Knivarna kämpar vi på med och jag tänker inte be honom gå genom eld, det räcker att han vågar tända ett stearinljus.