Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

lördag 30 april 2011

Valborgsmässoafton

Elden var liten, men naggande god och väldigt spännande för barnen att titta på - för föräldrarna för att de skulle hålla reda på barnen.

Ledig fullspäckad lördag. Vi börjar lära oss och hade planerat noga. Upp tidigt för att åka och storhandla tillsammans.
R åkte med T på hans match och jag var hemma och städade.
Jag tog S på kalas medan R var hemma (fast där körde det ihop sig lite och R fick komma från fotbollsmatchen för att skjutsa dit oss). Det var ett mycket trevligt kalas för två av hennes dagiskompisar. Piratkalas. Vi ägnade en bra stund av städtiden till att välja rätt piratkläder (finns en hel del efter killarna och hon insåg att piratklänningen hon fick för två år sedan var mer än lovligt tajt):


Efter kalaset var det dags att förbereda för årets första "riktiga" grillkväll (vi lunchgrillade ju för någon vecka sedan). Vädret som varit strålande den senaste veckan var som det ska vara på Valborg - totalt opålitligt. Sol, blåst, skugga om vartannat. Men grilla skulle vi! Det regnade ju i alla fall inte. Sju familjer tror jag vi räknade ihop att vi blev tillslut. En salig röra och fantastiskt trevligt:





Ser ni? SOL!

Efter maten - marshmallows, som sig bör.

Lill-R har också grillat marshmallows.

Och L med.

Lill-R ville gunga stående som sin bror - såklart.

L-tjejer.
Det blev kallt!

Efter maten gick vi hem och drog på ännu mer kläder, innan det var dags att gå upp och titta in brasan. Förra året var det ju ingen, så förväntningarna var ovanligt stora - brasan var däremot ovanligt liten, men det var trevligt ändå:

T

R och S - brasan i bakgrunden.

Till och med tonåringar gillar brasor.

Tacofredag

Man påminns ibland om hur skönt det är att barnen börjar bli större. Extra skönt att vi vuxna faktiskt kan göra saker och veta att de klarar sig själva. Som igår. Jag jobbade till klockan sex och R ville gärna åka direkt in till stan, för att ta en öl och gå på Operan. F hämtade på dagis vid fyra och alla klarade sig såklart hur bra som helst, tills jag kom hem. De hade kunnat fixa mat med, om vi hade haft ingredienser hemma. Nu hjälpte de mig med det, när jag kom hem i stället. Huset fullt och jag hade sex glada pratsamma barn till bordet:


torsdag 28 april 2011

Vardagslyx

När man har en trött, pollempåverkad (antar vi) dotter, som vaknar avig och tvär, är det skönt att kunna ringa dagis och fråga om de ska någonstans och sedan stanna hemma en stund till och ta det lugnt. Jag börjar nämligen sent idag. Efter att ha backat bandet och tagit det lugnt istället, vände hon helt och lämnades lugn och harmonisk istället. Jag hade planer på än det ena och än det andra, men strök det mesta och sitter med en kopp kaffe i det sista just nu. Har plockat i köket och kört en tvätt i alla fall. Ikväll är det möte i skolan. Ska få veta vilken avdelning S hamnar på i 6-års - spännande. Har varit någonting varje kväll denna vecka, så föräldramöte för P fick stryka på foten häromdagen.
NU måste jag rusa.
Ha en fin dag!
SKÅL mamma!

Prickigkorvmacka på en solig balkong är vardagslyx!


onsdag 27 april 2011

Strömavbrott



Det var strömavbrott i hela kommunen och lite till idag. Inträffade precis när jag skulle gå från jobbet (jag slutade fyra) och höll på i en dryg timme. Barnen blev tvingade att umgås utan elektroniska media. Lite ovant, men trevligt.

Barnvakt

I går hade vi en riktigt mysig ledig dag. Började med en liten shoppingtur med Svägerskan K och min gudson V. Stadium och IKEA stod på schemat. På IKEA passade vi såklart på att äta lunch. På eftermiddagen behövde K barnvakt, så jag och S hade hand om V ett par timmar. Det gick hur bra som helst, förutom en liten svacka när han längtade efter mamma och pappa. Han är så kär i S. Hade det inte hade varit så, hade det nog inte varit lika lyckat, tror jag. Jag var lite orolig att han aldrig skulle vilja se oss igen, efter längtanssvackan, men jag fick en kram när han gick och på kvällen hade han ropat att han ville leka med S, så det satte nog inte så djupa spår ändå.
På kvällen träffades jag och K förövrigt igen, för att gå i spåret medan fotbollskillarna sprang. Det var så trevligt att min vän A från livbojegänget hade tänkt samma tanke (hennes son spelar i samma lag) så vi gick tillsammans alla tre.
Nedan en massa bilder från dagen. Jag kunde som vanligt inte välja:

På IKEA ska man ha papper och penna och "skriva" vad man gör. Det går inte att rucka på.

S tog hand om sin kusin och lyfte upp honom i klätterställningen och åkte ner. Han skrek "MERA" varje gång.


Mellis i parken

Hjälp med gungningen också.

V visade dig vara en hejare på bandy.

När de kom från dagis, kom C och barnen också till parken.


Favoritsmåttingarna - tillsammans igen, för första gången på länge.

måndag 25 april 2011

Parkmys:

McDonaldslunch

S hostar och har haft rätt tung andning, trots medicinerna. Funderar på att ringa doktorn i morgon och ta reda på om det kanske kan vara nåt allergiskt, för sjuk är hon rakt inte. Men trött blir hon ju, när det blir för mycket hosta. Vi tog det lugnt på förmiddagen, men man hade ju ingen lust att sitta inne hela dagen, när det var så fint väder. När vi gick ut i parken var där fullt med folk. C med familj och en annan familj var precis på väg att köpa hem McDonaldslunch och jag var inte sen att haka på, eftersom vi inte hade några planer. Några cheeseburgare för 10 kronor styck fick det bli.
Hade kaffe med mig ut, så vi fick kaffe på maten med. En lugn och skön eftermiddag i solens sken, med lekande barn och pratande vuxna. Som det ska vara en ledig dag helt enkelt. Att den lediga dagen råkar vara en röd måndag, vilket innebär att jag är ledig i morgon med, gör ju inte saken sämre direkt.





Förebilder:

I dag i gymmet upptäckte S att det satt en massa bilder på väggarna: "Så där kommer vi att se ut sen mamma!":









söndag 24 april 2011

Sommarvärme i dag.



och nu har vi på S:s begäran även "sommarfötter". S har även tjusiga händer, men det hoppade jag över.

Samarbete


Det ultimata äktenskapliga samarbetet förenat i en fantastisk lasagne. Makens köttfärssås och min bechamel. Avnjutet på en solig balkong tillsammans med de man älskar. Svår kombination att slå.

Påskhelg

Svägerskan K:s fantastiska påsktårta.
Den var minst lika god som den var snygg!

I går var det jobb igen. Så hysteriskt att jag knappt vill minnas det. Vi genomlevde och genomförde - med bravur, måste jag säga. Jag glömde säga det till alla som jobbade, men jag hoppas att de kände det ändå. Efter det påskmiddag hos svärmor - som vanligt. Fler traditioner som bröts. Jag släpade inte med mig påskölen, som jag brukar (vi har till tradition att dricka den till midsommar, så det kändes rätt onödigt). Något nytt icke traditionsenlig var att svärmor väntade med maten tills jag kom. Mycket uppskattat av mig, kan jag erkänna. Efteråt satt jag i en stol i solen och njöt av att vara mätt och belåten, av fåglarnas sång och barnens lek.
När vi skulle hem fick vi med oss kusin G för övernattning. Som S ropade: "G är bäst - klart han ska med!". Mysigt med lite extra kusintid. N går på penicillin och var inte riktigt upplagd för övernattning, så han följde med sin mamma hem.
På kvällen kom S över till oss redan vid nio. Jag hade precis tänkt läsa, men somnade istället. Hon är hostig, men inte sjuk. På natten vaknade hon av hostan, så vi la oss i soffan i stället. Det är lättare att höja upp huvudet där och så slipper jag att hon ligger och sparkar på mig, men är ändå nära. Jag sov till åtta och S till tio - helt otroligt!
Idag har jag varit som en zombie. Mest suttit för mig själv och läst. Killarna fixade brunch vid elva och sen tog R med dem på fotboll (DIF) och jag och S gick till parken en stund. Tråkjag satt för mig själv och läste och var allmänt osocial, vilket var jätteskönt. S fick leka en stund, men så fort hon springer hostar hon så att luften tar slut, så det fick bli en kortis. Lite luft måste man ju trots allt få, när solen värmer så skönt:

Kusiner på farmor/mormors altan.

Brunchfixarkillar och en nyfiken lillasyster


Vilken äggröra de fick till!

Kusin G