Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

tisdag 3 juni 2008

Det är kul att ha barn

Som ett brev på posten kom såklart min egen förkylning. För lite sömn och för mycket jobb tar till slut ut sin rätt. Inget kul alls idag. Så jag satte mig och läste igenom gamla citat. Man får skratta mycket, när man har barn. Måste ju delge er lite. Vi börjar med T genom åren:
Först lite gullig T:
T satt och bjöd in kompisar till sitt sex-årskalas. Det blev en tjej och resten killar.
-"Men då blir hon ju ensam tjej" sa jag.
-"Nej hon blir inte ensam, för jag tänker leka med henne"
Sen den förnumstiga:
Farliga isar (6 år):
Vi var i väg och grillade vid Bruket precis bredvid sjön en vinterdag. Vi ville inte att barnen skulle gå ut på isen. I bilen på vägen hem gav T sin förklaring till storebror om varför: "Man kan ramla på isen och fastna med tungan och dö". Storebror fnissade lite och fick till svar: "Det förstå du väl att om man ligger där alldeles ensam och sitter fast med tungan, så får man ingen mat och då dör man".
6-års:
T (6.5) skulle ha matsäck med sig. Hade jag missat. Fröken ringde hem för att säga det och berättade att hans förklaring hade varit "Vi är så fattiga så tar jag med mig mat hemifrån, så finns det ingen kvar". Som tur var trodde väl inte fröken det riktigt och till slut kröp det ju fram att: "Mamma har inte sett lappen"...
2006-09-12: Familjens blivande mattegeni T har uttalat sig i dag. Vi satt på balkongen och fikade med farmor och han tappade en bit kaka. "Akta, du tappar ju halva kakan" sa farmor. T tittade ner och svarade snabbt: "En fjärdedel kanske"

I skolan (ettan):
T hade hoppat i vattenpölen för femtioelfte gången och bytt strumpor tre gånger och nu visste fröken snart ingen råd och sa (på skämt) att:
- "Näe, nu säljer jag dig snart".
-"Nej det går inte för mamma skulle sakna mig och så har jag telefonnumret i mössan, så jag kan ringa hem"...

Lära sig skriva: Läxan den veckan var att skriva ord som man kunde hitta på en bild. Han hade skrivit en massa bra ord, som sol tex, så stod det IGÄLKAT. Jag satt länge och försökte lista ut vad det kunde vara. Tillslut var jag tvungen att fråga. Men det är ju en sådan, sa han och pekade på bilden och så bokstaverade han "i-g-ä-l-k-å-tt. Fast oj, jag glömde ringen över å" "Men älsklingen det där är ju en ekorre, ingen igelkott".

För någon vecka sedan:
- MAMMA JAG HAR INGA STRUMPOR!!!! skrek T.
- Men jag lade ju ner minst fem par i din låda i går!???
-Ja, men för att hitta några måste man ju ha minst femton par!!! (Borde jag ju fatta, som han snor runt i den lådan.

Återkommer en annan tråkig dag med ett av de andra barnen.

3 kommentarer:

Orchid sa...

Hej på er! Så härligt det är med ungar! T är väl den som haft mest fantasi, tror jag! Saknar er!

Monica sa...

Hej hopp!
Jag skriver här i stället för på aff. Vill inte att hela sverige ska se min bloggadress.
Jo jag hittade en länkknapp i bloggen, jag hade inte sett den innan. På så vis fick jag till en länk.

Förr så kunde jag skriva koder och göra hemsidor, nu har jag glömt bort allt känns det som. Det är väl för att allt blir förenklat hela tiden och vi inte ska behöva tänka själva.

Kajsa sa...

Ha, ha, visst är det roligt med barn!
Det där med att ni var så fattiga skrattade jag extra mycket åt. Den typen av kommentarer är ju roliga när de ges i rätt sammanhang och personen som hör det hela kan genomskåda det barnet säger. I andra lägen kan det istället bli såååååååå pinsamt:o