Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

lördag 9 augusti 2008

På min tid läste man Starlet. Eller man och man. Alla kompisar gjorde det, så det gjorde väl jag med, även om jag inte kan minnas att jag faktiskt köpte nån. Men läst dom har jag likväl gjort. Kände mig dock aldrig hemma där, i den världen, om jag ska vara ärlig. Det var kärleksstorys och modetips, som jag inte fattade nånting av. Jag hade några idoler och var de med i tidningarna, så var jag nöjd. Tänk när tidningen OKEJ kom! Det var ju revolution. Man slapp allt modetrams och fick musiken och filmerna. Helt min grej. Inte var det en massa skvaller om relationer och tjafs om vem som tar vem. Har aldrig förstått mig på det intresset och förstår faktiskt inte skvallerpressens tjusning. Gör mig såklart helt lost i vissa sammanhang. Nu för tiden får man det ju å andra sidan i ansiktet bara man kollar in Aftonbladets förstasida, så det är svårt att missa kändisarnas förehavanden, även om man vill. Man kan ju iofs strunta i att kolla just Aftonbladets hemsida, men precis som med Starlet, så blir det så i alla fall, på något underligt vis. Det var faktiskt därför jag kom att tänka på det hela. För att jag bläddrade runt just där och fick tillbaka min Starletfeeling. För jag fattar verkligen INGENTING, när jag läser om koraller på ögonen och vilket läppstift som är inne. Samtidigt som jag på nåt vis känner att jag kanske borde och att det finns en värld där som alla andra kvinnor känner till, men som jag är utanför. Som när S på jobbet bara helt enkelt börjar diskutera krämer med en kund. Vilka man har och borde ha och jag bara är tyst och håller mig undan. Det verkar så enkelt och så roligt att ha saker gemensamt sådär, som alla förväntas förstå. Som vädret, fast mer kvinnligt. Dessutom är hon så fin och fräsch, trots att hon är snart 60. Kanske borde jag lyssna lite istället, om jag också vill känna mig så där snygg och fräsch, när jag är i hennes ålder. I stället drar jag mig mot ölavdelningen. Där är "mina" kunder och mina gelikar. Jag slänger käft med en byggare, som väljer mellan en platta Sofiero och en platta Pripps blå, eller pratar svenska mikrobryggerier med någon av de riktigt intresserade och struntar fullkomligt i om rynkorna besegrar mig i morgon, eller om tio år. Koraller runt ögonen ger mig säkert bara kli och utslag i alla fall och den där brännan den skulle framhäva, den har jag ju trots allt ändå inte.

4 kommentarer:

Ruccola sa...

De flesta vettiga killar gillar inte tjejer med koraller på ögonen och som lever för sina krämer och modebloggar. Så fortsätt som du är :)

Orchid sa...

Var dig själv, gumman! Du är bäst på det! Det är inte alltid bäst att vara som alla andra! Stå på dig! Kram!

Carola m 7 sa...

Men du, jag kan säga dig att jag är likadan:)
Känner igen det precis som du säger:Det verkar kul att ha det gemensamt med andra tjejer..
Jag använder mascara. Punkt.
Okey, kajal ibland och nån enstaka gång läppstift, men det är väääldigt sällan!
Krämer, puder, foundation osv är jag totalt lost på...
Ibland blir jag iväglurad på sminkpartyn, och då känner jag att Joo, man kanske skulle ägna en halvtimme varje morgon åt att försöka se fin ut, med en schysst rengöringslotion först, sen en dagkräm, och så en foundation, lite puder, ögonskugga, eyeliner,mascara, och så en highlight som pricken över i:)
(vad f-n en highlight ÄR vet jag inte,hihi)
Men sen tänker jag en gång till, och vem fasiken har: 1 - TID
2 - ORK 3 LUST att kliva upp tidigare för att smörja in massa jox i nyllet?
Äh, inte jag!
Troligen får man väl sota för det med fler rynkor än grannen, men det får väl bli så då:)

Dammråttan sa...

Carola: Precis så!! Använder också mascara och kajal någon gång. Det andra är rena grekiskan för mig. :)

Lillebror: Tack för dina gulliga ord, nu ska jag ju inte imponera på några killar, men ändå :)

Mom: Klart du tycker jag är bäst som jag är,det är ju det som är min stora trygghet genom livet. KRAM!