Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

måndag 24 mars 2008

Jag lever som jag lär

Jag har lyckats ganska bra med mitt punktleverne i alla fall. Fast det är klart. Ska vi få besök, hispar jag ur. Varför kan jag inte bara släppa och låta det vara? Vi lever ju i det här, varför skulle inte folk kunna få se det? Men nej. De kan ju få för sig att vi är osunda snuskhumrar, som inte kan ta hand om oss - stökmonster och träsktroll. Det är kanske det vi är. Det andra är bara en fasad.


Nåja. Punkterna. I går hade jag fastställt en punkt - badrummet. Och Å vad jag punktmarkerade!! I två timmar. Det var det värt. Jag mådde SÅ bra efteråt och det gjorde såklart även badrummet och alla dess skrymslen och vrår. Just badrum och toalett är ju annars sådana ställen, som jag sällan låter förfalla, men nu var det ett starkt behov.


R gjorde en punkt av diskbänken. Inte för att jag tror att han tänkte på att han just punktade, det var väl ungefär vad han tyckte behövdes ;) och det gjorde det ju! Jag blev så inspirerad att dammsugaren åkte fram en stund. I resten kaos - som vanligt, men å vad jag njöt av min punkt. Hällde upp ett bad och ett glas rosé och sjönk ner och njöt av en god bok.


Eftersom jag måste skriva om det så lever jag såklart inte fullt ut i total avstressad avslappning i mitt kaosartade hem, men det funkar som sagt ganska bra i alla fall - tills vi får besök...

3 kommentarer:

Carola sa...

Åh men JAG kan komma och hälsa på utan att du behöver hispa ur, om du lovar att inte hispa ur om du kommer hit;)
Tror vi har ungefär samma kaos...
Det där med punktmarkering verkar smart, ska nog prova:)
Mitt badrum behöver åxå skuras...;/
Ha det gott!

Dammråttan sa...

Haha, det lovar jag att jag skulle försöka låta bli. Att hispa ur alltså. Fast jag är ju ännu värre när folk ska komma första gången ;) Punktsystemet funkar rätt bra för mig i alla fall. Annars skulle jag bli galen. En punkt ska vara precis så stor som man orkar med just då. I bland är den bara bordet där jag ska dricka mitt kaffe.

Carola sa...

Ja! Det där om förstagångsbesökare håller jag heeelt med om! Jisses när typ mammagruppen ska komma på fika och man redan besökt fyra andra med perfekta hem, bara lite charmig oordning på sin höjd...då är det jobbigt att städa...hu:)