Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 6 januari 2011

Det där man ska igenom

Om man har fyra barn finns det vissa saker man ska igenom. Som fyra omgångar vattkoppor, ett antal magsjukor och en sabla massa förkylningar. Sen anses det nog nästan som konstigt om man inte har gått igenom minst en omgång löss. Det klarade vi av för många år sedan och det gör absolut ingenting om vi slipper det igen. Sen finns det en sak till, som vi har haft turen att slippa - hittills - och det är mask. En klassiker uppenbarligen, men det har inte ens funnits i min sinnesvärld.


Springmasken är den vanligaste tarmparasiten i Sverige. Den är ofarlig, men orsakar en infektion som gör att det kliar i stjärten. Det är främst barn som får den, men masken förekommer även hos vuxna. De flesta barnfamiljer har någon gång drabbats[...] Springmasken lever i tarmen. Särskilt nattetid vandrar den vuxna honan till ändtarmen för att lägga sina ägg strax utanför ändtarmsöppningen[...] Tecken på att ett barn har springmask är oftast intensiv klåda i stjärten kring ändtarmsöppningen. Klådan kommer särskilt på natten när barnet legat en stund i sängvärmen. Flickor kan få slidkatarr. Slemhinnan i slidan blir då inflammerad, svullen, röd och irriterad...

Behöver jag säga att här inte har sovits på nätterna på ett tag? Fast det konstaterades ju inte direkt då, eftersom det som sagt inte ens funnit i min tankevärld. Vi kontaktade sjukvården för så där kan man ju inte ha det. Sjuksköterskan i telefonen sa direkt att det lät som mask, men att vi borde utesluta annat, så igår var vi till sjukhuset med S. Ingen urinvägsinfektion, men antagligen svamp, lät diagnosen och att vi skulle kolla på natten om vi kunde se mask. Det kunde vi, så idag ska svampmedicinen kompletteras med maskmedicin. HURRA.

MEN det är ju nåt man ska igenom.

Hoppas de dör snabbt! Det har varit väldigt synd om S och rent egoistiskt har jag haft ett h-e jag med. Vaken med otröstlig dotter på nätterna och jobb på dagarna. skönt att det är röd dag idag, så man fick en paus. Naturligtvis kan inte jag sova i alla fall, trots att alla andra sover, men jag sov till halv nio i alla fall.

Dagens skönaste kommentar gav i alla fall S, när vi sa att hon skulle kissa i en burk:

"KISSA I EN BURK! HAR DE INGA TOALETTER HÄR?"

2 kommentarer:

Carola m 8 sa...

Haha, nej man kan ju undra hur det är ställt på sjukhuset om man måste kissa i burkar.....:)

Jenny sa...

Ja vissa saker måste väl bara genomlidas. Hoppas det är bättre redan.
Kram!