Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

lördag 8 januari 2011

Tvättstugepremiär

I ett och ett halvt år har vi bott här, men i dag var det faktiskt premiär för användning av husets tvättstuga. Vi har ju maskin i lägenheten och att slippa spring i trapporna, när man är en "lägga livspussel människa" är väldigt skönt. Vi brukar byta lakan i omgångar och tvättar vartefter, men nu så var det ju det här med maskarna. Då skulle alla ta medicinen och alla sängkläder bytas, så vi tyckte att det var läge att testa den nyrenoverade tvättstugan.
När man inte gör det så ofta, så är det faktiskt väldigt mysigt med tvättstugan. Ner fick jag sällskap/bärhjälp av både make och dotter och de två senare omgångarna hjälp av min näst äldste son, som tyckte att det var mysigare i tvättstugan med sin mamma, än att se slutet på "Fångarna på fortet". Han vek örngott med stor inlevelse och var bara allmänt mysig. Jag fick flashbacks från när han var liten och alltid var med mig i tvättstugan. Lika mysig redan då. Han hade den stora uppgiften att fylla torktumlaren. Jag slängde det i en korgvagn, som skulle in där och han sa "Tack mamma" för varje plagg.
Det känns som att man har lyckats med något när ens barn gillar att hjälpa till med saker och kan hitta det roliga i vardagen. Som att tvätta i tvättsugan, eller gå runt med ajax-sprutan och torka dörrposter, eller knäcka ägg till pannkakorna.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det underbart att använda tvättstugan i huset? jag gör det med även om jag har egen.

Jenny sa...

Ibland tycker jag tvättstugor är mysiga men vi har ingen. Vilket är lite synd just nu.
Kram!