Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

fredag 10 juni 2011

Avslutningsdagen

Mina barn (ja inte alla, men han räknas dit han med, ett inte längre så litet extra-F)

De senaste veckornas tumult slirade och sladdade lite sådär på sniskan, rakt in i avslutningsdagen. På bredsida rammade den, med halvfabrikatstårta och stresshandling av blommor till fröknar och annan personal. Hjärtat i halsgropen och magen i saltomortar - som det "ska" vara:


Traditionen på skolan är att treorna har med sig varsin tårta och bjuder resten av avdelningen på. Jag hade planer på att baka en egen, men efter en torsdag i kvav värme på jobbet fanns inte ett uns energi över till mer än att garnera litet halvhjärtat. Det blev köpebotten och det var väl ingen som tänkte på det, mer än jag.

Det var som sagt dags för P:s klass att sluta trean och då också byta avdelning. Alltså ville vi föräldrar i klassen ta lite extra farväl av all personal. De fick varsin skoltröja (som klassen ju tagit fram) och en ros med kort.


Klasslärararen är ju såklart extra speciell och ett ovanligt trevligt exemplar dessutom, så hennes blomma satsade jag ännu lite extra på.


Så var morgonen här. Enligt gammal god tradition samlades vi i parken för att skåla in sommaren. Nytt för i år var att S fick vara med. Jag hade inte tänkt på det, att hon inte varit med tidigare (eller i alla fall inte förra året), så jag fick förklara att vi brukar göra så här varje år, men nu är hon så stor att hon får vara med. Hon blev SÅ stolt och den ilsket trötta snart-sexåringen som suttit på tvären en kvart tidigare var som ett solsken av stolthet.Mitt "extra-F". Han och T var lite groggy, liksom mamma K, efter onsdagens "övernattning" då de inte sovit en blund, för att natten till idag sova fjorton timmar var - minst (ja, inte K - hon hade varit på picknick med jobbet i går).


"Skål för sommaren"


Det är bara SÅ mysigt att träffas så där på morgonen före avslutningen. Skåla och landa lite efter en stressig tid och njuta av fint väder (när det är fint väder vill säga, annars får det räcka att njuta av det andra).


Vi hade köpt en examenspresent till F. Sprang runt rejält för att få tag i ett passande smycke och band till. Kan dock säga att sonens "WOW" gjorde att det betalade sig tio gånger om.

Så här såg han ut när jag lämnade honom för att gå på P:s avslutning (det var en timme emellan dem). Jag sa inte så mycket. Har lärt mig att det inte lönar sig värst att uttrycka åsikter om kläder, hår eller annat utseendemässigt. Så dröm om min förvåning när jag ett par timmar senare mötte upp en nyduschad, ombytt tonåring på hans avslutning:


Inte annat än att man fick en liten tår i ögat.


P på F:s avslutning. Det är svärmor i bakgrunden. Svärmor som hoppade in och fixade tårta, så att jag slapp stressa med två stycken.S

Jag (motvilligt)


Fröknarna i fina halsband från barnen (fast utvalda av min vän A, som också har barn i klassen)Jag och svärmor (S snodde kameran och tog kort på ALLT)S visar den lilla lyckovätten hon fick från dagis i avskedspresent.


Nu har alltså mitt äldsta barn gått ut grundskolan. Det är inte annat än att det känns lite speciellt. Nu väntar vi bara på intagningsresultaten till gymnasiet, som kommer någon gång i början på juli. Jag hoppas och önskar att han ska få det besked han vill ha. In på någon linje kommer han, men det vore ju fint om det vore dit han vill allra mest.


3 kommentarer:

Mary sa...

Ojoj..vad ni har firat:)
Själv jobbade jag in sommaren eftersom halva personalen hade studenter så fick vi andra två jobba. 27 grader fast vi ställde upp korsdrag och så bestämde sig kortmaskinen och krångla rejält på morgonen så de första kunderna fick komma in och betala senare och alla andra fick visa leg och vi skriva massa personnummer.
Fin sommarteckning S gjort och snygg och uppsnofsad F var på sin avslutning.

Ingegerd sa...

Hoppas ni får ett riktigt skönt sommarlov!
Kram!

Jenny sa...

Det låter som en toppentradition. Varför är det alltid så stressigt såhär års? Att man aldrig lär sig.

Kram!