Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 18 april 2010

Söndag

S och L, leker på kvällen. L känner inte riktigt mig, så hon är lite avvaktande. Men S känner hon och de har SÅ kul ihop, när det väl lossnar.

Kvällen igår blev otroligt trevlig. Vi samlades lite grannar, hemma hos grannen K (som alltså egentligen är ex-grannen K, men vem räknar så noga?). R var på konsert, så det var jag och alla barn, minus tonåring, som var där. Vi vuxna åt kex och ost, drack vin och pratade och hade det allmänt trevligt. Barnen lekte och spelade TV-spel och var bara mest mysiga. S och R var var ovanligt sams och det busade runt lite, men inget allvarligt, mest pulade de bara i hallen med leksakerna, som S hade med sig.
Vid halv tio gick vi hem. Sent ändå, för att vara S och vara på så bra humör. Hon somnade på två sekunder.
I dag vaknade hon dock alldeles för tidigt. Inte mycket att göra åt. Vill hon inte sova, så gör hon inte det. Jag satte på TV:n och lät henne titta på Barnkanalen, medan jag slumrade vidare i soffan nån timme, Efter det letade jag på lillebrors begäran upp skype och installerade det och sen pratade jag en dryg halvtimme med honom, via cyberspace. En del avbrott av barn, som ville se morbror på skärmen, men även lite avskilt prat. Mycket trevligt.
Efter en del dividerande samlade jag ihop mina och några barn till och så drog jag till Bro badhus med 6 barn i släptåg:

S trötthet tog ut sin rätt och hon somnade direkt i bilen. F tog kortet. När vi kom fram var hon dock lättväckt och på ett strålande humör:

Tyvärr har jag ingen vattentålig kamera, så på badhuset blev det inga bilder, mer än denna på S, som bytt om till badkläder på 1.2 sekunder. Ungarna var urmysiga och jätteduktiga, de stora tog hand om de små och hade koll på varandra. Jag stod där och tittade på min tonåring, med sin lillasyster på ryggen och tänkte att det är därför det är mysigt att ha både stora och små barn samtidigt. Han är en goding min tonåring. Kompisarna som var med (T:s kompisar) är också guld och de var så gulliga med både S och P.
Trötta och färdiglekta, åkte vi hem och gjorde våfflor:

Efter maten var alla helt slut. Satt som säckar i soffor och sängar, tittandes på TV, eller datorskärmar och kände det nog allesammans som att vi aldrig skulle orka kliva upp igen. Man blir trött av en dag i badhuset (eller balkongsoffan). MEN vid halv 6-tiden ändrade det sig, då vi fick besök av L och mamma M, som lämnat storasyster S på simträningen. Vi var ute i parken en stund och piggade på oss lite, men det blev för kallt, så vi gick in istället, S och L lekte otroligt bra och vi vuxna satt i stiltjen på balkongen. Bra mycket skönare än blåsten på gården.

Nu sover S sedan en timme tillbaka och jag sitter här i rummet och håller P sällskap medan han somnar. Ännu en skön söndag är till ända. En söndag helt utan allt det där som vi kanske borde ha gjort, som att dammsuga, eller tvätta. Det tar vi en annan dag. Man ska njuta av dagar som den här och av barnen, medan de vill dela sina dagar med en.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Testar att kommentera igen, varför går det ibland och ibland inte?

Aktiv men rolig söndag verkar det som :) Skönt med ett barn som sovit och vaknar pigg. Ibland är de ju totalt ur form hela dagen efteråt.
Kram!

Camilla sa...

Hej,
Trillade in på din härliga blogg, blev genast på gott humör :). Gillar ditt motto, det är ju precis så jag hittar min energi i mitt småtta kaotiska liv som fem-barns mamma.
Hoppas du får en bra dag, jag kikar nog in igen.
Kram Milla