Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 6 juni 2010

Nationaldagsfirande


Äntligen en totalt ledig dag, utan att man var sjuk. Dessutom Sveriges nationaldag. Jag och maken startade den med en powerwalk och lite styrketräning. Fantastiskt trevligt inledning på dagen.
Efter det samlade vi ihop lite fiskeprylar, barn och picknick och drog till Bockholmen. Planen var att rycka strömming, men det blev mest ett tråcklande med intrasslade revar. En strömming fick de i alla fall till slut, men den slängde de tillbaka. Själv låg jag på filten i godan ro och njöt av solen och lugnet. Laddade för veckan som kommer. Den ser ut ungefär så här:
F ska ha matsäck må, ti, on (utflykter och motion). T ska ha matsäck måndag (Djurgårdsvandring), på tisdag har de musikalisk uppvisning på kvällen, på onsdagen har de först fotbollsturenering i skolan och sedan övernattning med klassen, familjerna ska vara med på kvällen med mat till knytis - dagen därpå ska jag hämta packningen. På torsdagen har han match med fotbollslaget. P har fotbollsturnering i skolan på måndagen. Krävs dock bara en frukt och vatten till detta. Samma för S som har avslutning med sin dagisgrupp på onsdag. På fredag är det avslutning för alla skolbarn och på lördag åker vi till Linköping för poolparty och släktträff.
Ryktet går att jag ska jobba lite mellan varven också.

Nedan, bilder från en underbar nationaldag. Jag hörde förresten någon som gnällde om nationaldagen, att vi svenskar inte firar den ordentligt. Man gör den väl till vad man vill? Måste vi röja på gator och torg och dansa i fontäner, för att det ska räknas? Jag för min del tar gärna chansen att fira det här fina landet. Sen om jag åker till något allmänt firande, eller bara är med familjen, det spelar mindre roll.
En trumpen tonåring. Men när han fått i sig lite mat var han lika nöjd som alla andra och ville knappt åka hem.


HEJA SVERIGE!

Knyt och tråckel

Ut på äventyr. R drog på upptäcksfärd med barnen medan jag satt kvar och försökte tråckla ut metrev. Det var SÅÅÅ synd om mig (not).

P fick låna kameran och tog kort på det viktigaste - slott och båtar (tog bara med några bilder)En liiiiten strömming

1 kommentar:

Jenny sa...

Åhh vilken härlig dag! Veckan låter stressig men sen är det över med sånt på ett tag igen :)
Kram!