Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

lördag 18 september 2010

Stark mat och fredagsenergi


Firade vännen A 40 år häromdagen. Jag, alldeles ensam, åkte dit och fick mig lite mat och en pratstund och överlämnade paket och en blomma. Det var därför vi var på Plantagen och Chilli - egentligen, men det kunde jag ju inte skriva. I den lilla klicken som läser min blogg ingår nämligen A.

Fy tusan vad jag hade svårt att somna i natt. Jag har typ världens känsligaste mage, eller nej, det har min man, men jag ligger god tvåa. Lite stark mat och vi pimplar samarin och knaprar novalucol som bara den. I går handlade vi hem gyros från ett lokalt ställe och som T sa "Den smakar inte som vanligt". nej det gjorde den inte. Tror vi fått stark sås. Det var rent ut sagt skitgott, men å vad min mage har protesterat. Att jag sedan var uppe i varv gjorde väl inte saken bättre såklart. En fredag på mitt jobb är alltid sprängfylld. Igår var vi dessutom för få. Flera borta redan innan, så ingen att ringa och så fick vi en vab och en sjuk på det. MEN det gick bra. Det gick faktiskt jättebra. Alla gav allt både vad gäller arbetsinsatser och positiv energi. Inga sura miner på hela dagen, trots lass som inte hann registreras och ibland långa köer i lite för få kassor. Okej "alla" var inte lika bra på att fatta att det faktiskt fanns folk som satt även de pass de inte skulle ha suttit, men det känner vi till sedan innan. I det stora hela så faktiskt bara flöt det. Var min upplevelse i alla fall. Energifylld men inte stressad kände jag mig, där jag slängde mig mellan uppgifterna (bort med korgar, medan någon betalar med kort, slänga sig bakåt och instruera om något som inte funkar, svara på frågor från kunder som inte hittat någon på golvet och ta betalt osv) och jag tror faktiskt att i stort sett varenda kund fick sig ett leende och ett hej. Mest fascinerad av allt var jag att efter att ha haft en sådan dag inte ha ett enda öre diff i kassan. Jag brukar faktiskt inte så ofta ha diff - till slut, men oftast brukar jag behöva räkna om för att få det rätt, men inte igår. Man borde köpte en trisslott med det flytet. Istället blev jag alltså upphämtad av maken för inköp av hämtmat och sen var det soffan , utan Doobidoo, med valdebatt. Var kanske därför jag hade så svårt att somna egentligen.
Nu är det ledig lördag och vi planerar handling och sen fotboll för T. Det är invigning av nya brandstationen med. Får se om vi orkar gå.
Trevlig helg på er.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dif stavas med ett f och inte diff...ok? :)

Ingegerd sa...

Trevlig helg till er alla också!
Kram!

Jenny sa...

Ibland går allting hur bra som helst även om det är mycket att göra.
Hoppas att helgen blir mysig och lugn.
Kram!