Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

tisdag 22 mars 2011

Vår i luften

Våren är här, kepan är på!

I dag är det helt klart vår i luften. Solen strålar och smältvattnet rinner i strida strömmar. Jag och S har vår lediga dag. Skönt med ledig dag, när man har varit sjuk, för då behöver man inte bestämma sig för om det är dags att gå till dagis, eller inte. Efter idag känns det dock som att det är dags. Hon är hur pigg som helst, även om hon hostar fortfarande.
Vi har haft en underbart mysig dag. S har pysslat och ritat och lekt med sina gosedjur (som de kan bråka de där gosedjuren, det är nästan så man undrar var de förebilderna kommer från - bitska bröder kanske?). Vi har tagit vårt vanliga bad och gjort en Spotifylista till S. Den innehåller mest melodifestivallåtar, lite Timo och några låtar från "Förtrollad" - och hon är överlycklig.
Efter badet tog vi en tur till ICA och handlade lite. Där fick man provsmaka våfflor till S förtjusning. Känns som att det får bli dagens middag också. Jag har ingen fantasi just nu. Svägerskan K jobbar på ICA, så vi pratade såklart med henne en stund också.
På väg till bilen passerade vi Viksjös underbara blomsterhandel och jag fick ögonen på en fin lykta, som de sålde för en hundring, för att det är en spricka i glaset. Jag resonerade som så att om jag köpt den för 395 kronor hade glaset kunnat bli spräckt vilken dag som helst och jag hade ändå använt den. Dessutom är sprickan precis i linje med "ramen", så det är knappt den syns om man vänder den sidan bortåt. Nu längtar jag bara efter att fixa till balkongen ordentligt, men det blir inte idag, för snart är det dags att hämta P i skolan och åka till fiollektionen.


På väg upp för trappan, när vi handlat blev jag och S lite osams och hon kallade mig en dum mamma och en ful mamma och då blev jag ännu argare (konstigt va) och det slutade med att hon fick gå in på sitt rum en stund. Efter ett tag var jag ju tvungen att bli sams. Det är ju inte kul att vara osams, så jag frågade om det kanske fanns någon som ville hjälpa till att fylla fruktkorgen och det ville hon såklart. Men först var vi tvungna att säga förlåt till varandra båda två.
Misstänker starkt att det roliga med att fylla fruktkorgen är att samla klistermärken.

Den blev tung!

Mitt "fynd"

1 kommentar:

Jenny sa...

Jättesöt lykta!
Jag har en väldigt arg liten S för tillfället och börjar misstänka att det kanske är lite sexårstrots som visar sig. Hon skriker mest hela dagarna att alla är dumma, springer in i rummet och smäller i dörren, säger: "hej då! FÖR ALLTID!" innan hon smäller igen den. Det är lite svårt att hålla sig allvarlig :)
Kram!