Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 1 juli 2010

Biobesök och annat

P på Skara sommarland - fick en bild av faster L

Vi startade den lediga dagen i lugnets tecken. Jag vaknade före barnen. Kanske för att jag lagt mig inne hos dem på golvet, efter att P också somnat, trots att han bara skulle låtsas, för att få S att somna. Jag gjorde det för att han är inne i en så orolig fas och för att få sova.
I alla fall gick jag upp och tittade på filmen, som jag aldrig orkade med i går. Barnen vaknade såklart innan den var slut, men jag lyckades få dem att titta på en de med, för att få njuta klart av mitt lugna ro.
Vid tolv åkte vi till minneslunden för att lägga blommor tillsammans med svägerskan K och barnen. Därifrån tog vi med kusin N och sedan åkte vi för att ÄNTLIGEN se filmen "Draktämjaren". P har velat se den sedan vi såg trilern, långt innan den kom ut och N blev ju lovad till sin födelsedag, att vi skulle bjuda honom (och G iofs, men eftersom T inte är hemma bestämde vi att de får gå och se en film sen i stället).
Vi åkte till Kista. N fick bestämma lunch. Blev en totalt oprövad kulinarisk höjdare - eller hur!? Det blev Mc Donalds. P och N tyckte att filmen var toppen, medan S var lite mer skpetisk när den pågick, för den hade sina riktigt skrämmande stunder (i alla fall skrämmande i en fyraårings ögon). Det slutade med att hon satt i mitt knä och efteråt sa hon att den var jättebra. Själv tyckte jag det med.
När vi kom ut från bion hade farfar ringt och undrade om jag ville med till minneslunden. Vi tog gärna en tur till dit. Den här gången gick vi ända ner till vattnet och tillbaka.
I övrigt har S varit en riktig gnällspik i dag. Det mesta har varit fel och har det inte varit fel, så har hon gnällt när hon pratade i alla fall. P i sin tur har haft en sån där dag, när han ömsom tappar öronen och ömsom svarar kaxigt (för at man blir arg när han inte lyssnar). De var rätt billiga ett tag, kan jag säga. Jag orkade inte ens vara trevlig och gå och lägga dem. De fick se på film i stället. Inte för att det är pedagogiskt, utan för att jag inte orkar. Lär väl ge mig ännu mer bsevär om en stund, eftersom de inte verkar somna till den heller, men jag köpte mig en stund för mig själv, utan gnäll i alla fall.
I morgon ska de sova hos kusinerna, då lär jag väl sitta här och sakna dem i stället ;) Eller kanske inte. En natt utan dem ska bli rätt skönt. På lördag blir det huset fullt igen, så jag kan behöva samla min energi.
Sen är det två veckors semester!

1 kommentar:

Jenny sa...

Vissa dagar skulle man helst vara utan. Hoppas att du har en lugn egenkväll idag istället.
Kram!