Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

tisdag 6 juli 2010

IKEA-proffsen

Jag startade dagen med en riktig långpromenad med barndomsbästisen S. 1.5 timme var vi ute och gick. Och pratade kanske ska tilläggas. MYCKET trevlig start på dagen.
Älskad make startade sin dag med att bli väckt av ovanstående, när vi träffades utanför (sorry, vi råkade skrämma varandra då vi satt oss på varsin sida om sopnedkasten, utan att se den andre).
När jag kom hem drog han till IKEA med G, för att köpa de sängar vi tittat ut i går, men insett att de var för tunga för oss två. Det tog inte lång stund alls, R visste ju var de fanns. Jag och C träffades i parken med barnen och hade det bra.
På eftermiddagen började operation bygga sängar. Detta med två ihärdiga barn i släptåg. Det blev lite väl spännande några gånger och de blev hörnplacerade, ett antal gånger. Först sparkade ena barnet ut brickan med skruvar och senare det andra. På slutet fattades två träplugg. Jag letade som tusan - ÖVERALLT. Då kom S in i rummet:
"Vad gör du mamma?"
Jag letar efter två bitar till sängen"
"Aha, de ligger på balkongen"
Som sagt, det är spännade att involvera barnen i det man gör.
Det är för övrigt alltid spännande med IKEA. Alla delar och skruvar fanns denna gång (när de återbördats från balkongen), men när vi var färdig med den första insåg vi att vi ju missat en del; ribb-botten. Bara att åka till IKEA igen (tur det är ganska nära). Vi är ju IKEA-proffs efter förra sommarens inköp så det gick på under tio minuter, inklusive check i datorn av vilken plats vi skulle till. Då var det ändå köer, men vi hittade en kort snabbkassekö.
Men sen var vi hungriga och trötta och det blev bara en säng i dag. Som de kärvänliga syskon de är, bestämde de sig för att dela säng en natt.


Hörnplacerad S


Är det den här du vill ha?


TITTA, vi får plats båda två.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Ja det är härligt med IKEA :)
Mysigt att dela säng, tror du de kommer sova gott?
Kram!

Dammråttan sa...

Nja. De brukade sova ihop ibland i S:s säng på den gamla sängen. Den var 120 och då brukade P vakna av att hon sparkades. Denna är bara 90, så vi får väl se ;)