Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

måndag 21 september 2009

Totaldissning

Ja det är sannerligen inte lätt att ta emot komplimanger alla gånger. Jag själv är urusel på det, speciellt som jag inte ens fattar att det är en komplimang, eller kanske till och med ett försök till flirt. Det är tur man inte är "ute på marknaden":

En man jag träffade på via yrket, ej kund: "Å, så du heter A. Ett vackert namn, det hette min första kärlek"

Jag: "Ja, det finns verkligen i alla generationer"

Tog några sekunder för mycket för mig att komma på hur det lät. Försökte släta över med:
"Jaa, alltså inte för att jag tycker att vi tillhör olika generationer, men det finns verkligen i alla åldrar, menar jag"
Äsch. Det var försent och för ihåligt och alldeles för mycket överslätning och han fick åka därifrån och känna sig VÄLDIGT gammal - Jag menar även om man inte är intresserad så kan man väl bjuda på att någon får känna sig lite flirtig ibland, men inte jag alltså... ;)

8 kommentarer:

Carola m 8 sa...

Haha, känner igen det där:)
Jag fattar aldrig att det är en komplimang, utan snarare tror jag att det är ett ironiskt sätt att vara elak om nån säger nåt snällt;)
Flirtat med mig har nog nån aldrig gjort...iaf har jag inte fattat det utan trott att de drev...vilket självförtroende man har va;)?

Måste säga att S är så söööt, jag har sagt det förr,men hon ÄR ju det! När honsitter med sitt häst-hus är hon ju underbar:)och såklokt att dekorera med möbeltassar, det blev ju väldigt fint:)

Anonym sa...

Hmmm man kan alltid tacka för en komplimang... Det är du dålig på vännen. Vet inte hur många gånger jag sagt att du är en fantastisk människa. Bara att ta åt dig för det stämmer. Du ÄR en fantastisk människa som jag är så glad att känna

kram till dig

Dammråttan sa...

Chrille jag VET, jag är usel på just det. Jag får passa på att tacka för alla gångerna på en gång nu istället, för DU är en fantastisk människa du med och jag blir ju glad när du säger sånt, men har svårt att ta det till mig.

Precis som du Carola, så tror jag hellre att någon är ironisk, ja inte om en kompis säger något iofs, då tror jag bara att de vill vara snälla ;)Men där igår blev det liksom plötsligt så tydligt, att det var ju ett försök till flirt och jag totaldissade honom -omedvetet. Fast å vad jag skrattade åt mig själv när jag kom på hur det var. Stackarn, man ska inte flirta med hårdhudade flerbarnsmammor ;) Tänk hur många DU måste ha stövlat över genom åren ;)

Orchid sa...

Tycker på något vis jag känner igen mig! Livet är tufft ibland!
Kram!

Sanna sa...

haha, låter precis som jag...som du skriver "man ska inte flirta med hårdhudade flerbarnsmammor"...Ibland känner man sig så målinriktad och sammanbiten så man påminner mer om en maskin än en människa av kött och blod. Men på jobbet försöker jag faktiskt slappna av och vara mer öppen för andra människor, och det är riktigt skönt!:-)

Ruccola sa...

Jag som varandes din bror borde ju kunna säga nåt utan att det ska uppfattas som flirt, så jag fliker in med detta meddelande utom någon som helst ironi dessutom:

Du är jäkligt grym Dammråttan! Du drar ett tungt lass men är alltid glad (när jag kommer på besök iaf ;) och förtjänar fanimej all lycka och välgång i världen :) Så det så. Kan vara skönt med lite pepp i kommentarsboxen.

Men jag vet hur det är, fattar för det mesta inte när folk ger mig komplimanger heller.

Kram som fan!

Dammråttan sa...

Sanna: Håller med, på jobbet brukar jag vara mer öppen för andra människor (jobbar ju i serviceyrke, så det kommer sig rätt naturligt), men inte just denna gång. Det var liksom en helt annan situation.

Lillebror: Tack det värmde och gjorde mer gott än du kanske tror. KRAM!

Dammråttan sa...

Sanna: Håller med, på jobbet brukar jag vara mer öppen för andra människor (jobbar ju i serviceyrke, så det kommer sig rätt naturligt), men inte just denna gång. Det var liksom en helt annan situation.

Lillebror: Tack det värmde och gjorde mer gott än du kanske tror. KRAM!