Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 11 februari 2010

Lunchdate


Hade en lunchdate med jordens sötnos idag. Ni ser bilden ovan. Vi hade så otroligt trevligt att vi inte ville skiljas åt, utan det blev både lekdate och middagsdate av det hela.
Träffade C med lill-R och svägerskan K med V, i centrum. V ville inte sova, så de åkte hem, men vi andra gick och åt lunch på "Greken". SÅ mysigt. Fördrev sedan tiden med att hälsa på C:s mamma en stund.
Hämtade våra dagisbarn och lät dem leka en stund i snön, men hade inte riktigt fått nog, så de följde med oss hem och när de ändå var där kunde de ju lika gärna stanna på middag. Jag gjorde plättar och pannkakor på 10 ägg och 2 liter mjölk - allt gick åt.
pannkaksfest
S och R hade så kul, så kul. Lekte kurragömma och skrattade, så det kluckade i hela lägenheten. Även pappa G, lill-R och T var med ett tag och det var så klart ÄNNU roligare. En riktig toppenkväll, som såklart blev otroligt tråkig, när man måste skiljas åt. Både S och R satt och grät så att tårarna sprutade. Det är inte lätt att vara fyra år och inte kunna se att det kan bli lika roligt igen en annan gång. T och S följde med dem ner i källaren för att ta ut vagnen och när de kom upp igen hörde man S gråta hela vägen upp i trappan:
T: "Men S nu räcker det väl?"
S: "Ja, jag har gråtit hela dagen"

Som sagt, det var det där med tidsperspektivet.

När de gått hem gjorde jag snabbt iordning S för sängen, läste bok och hon somnade på två sekunder ungefär.

Nu håller T på att baka långpannekaka till sin klass i morgon. Han räknade precis ut att han knäckt 16 ägg idag - värsta äggknäckaren (pannkakorna + 3 satser sockerkakssmet). Att göra trippel sats är förvrigt värsta mattelektionen, men det är han ju duktig på.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Vilken härlig dag! Ja tidsuppfattningen är inte alltid helt korrekt på de små liven. Min S kan också kläcka ur sig att hon varit ledsen en hel dag fast hon kanske har varit det i tio minuter :)
Kram!

Orchid sa...

Pannkaksfest är inte fel! Det har vi också ibland, fast vi är inte lika många!
Kram till alla!

En häxa på Vift sa...

Härligt det lät! Pannkaksfest var nog definitivt inget som barnen gnölade över, va? Haha