Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 10 oktober 2010

Kalasdag

Nio ljus i grodtårtan

I dag var det dagen med stort K. K som i kalas. P:s första stora kalas. Han har bara velat bjuda några stycken tidigare, men nu tog han i ända från tårna och bjöd alla killar i klassen och några till. Vi hade hyrt lokalen och jag fick hjälp av mina killar och deras kompis F. F och F var mest till hjälp vid iordningställandet och städandet, medan T var en riktig klippa under hela kalaset. Leksamordnare och domare vid de olika mer, eller mindre tävlingsinriktade lekarna, som limbo, dansstopp, hela havet stormar och kurragömma. Jag tycker att det gick riktigt bra faktiskt. I början fick jag säga till att de fick ta det lite lugnt, men sen var de mer okej mot varandra. De har en ganska tuff stämning i klassen känner jag och jag förstår att det kan vara en hel del slitningar. Det är svårt att se var gränsen mellan lek och allvar går, om lek är att sitta på varandra och trycka ner huvudet i golvet - tex. Men som sagt, efter mina inledande tillsägningar var de trevliga mot varandra och det var inte så många kontroverser. Få om man jämför med tidigare erfarenheter av tex hela havet stormar. Det är alltid några som inte klarar att åka ur sådana lekar. Egentligen gillar jag dem inte, men det var ju inte mitt kalas. P är otroligt nöjd med dagen och det var ju faktiskt det största målet. Jag glömde såklart kameran hemma och mobilen tar ju inga fantastiska bilder i mörkret, så håll till godo:


Killarna fixar kalasbord.Limbo. S gav sig in med liv och lust, men blev lite ledsen för att alla skrattade åt henne (jag vet inte riktigt varför, men det kan ju bero på att hon kunde gå rakt, när de andra typ låg ner).


F hjälpte i alla fall till med fiskdammen.

2 kommentarer:

En häxa på Vift sa...

oj, alla killarna? Då vart det nog livat i holken. Haha
Nå, låter som ett lyckat kalas ialla fall och det är ju bra.
Håller med om att gränsen mellan lek och allvar är hårfin, inte alltid lätt att veta när det är dags att bryta eller låta hållas.

Jenny sa...

Vad härligt att de hjälpte till med förberedelserna och vad fint det blev.
Kul att han är nöjd med kalaset.
Kram!