Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 28 november 2010

Julmarknad och mormorsbesök

Morgonmys. Vi spelade ett spel som heter Ubongo, vilket visade att femåringen har större fallenhet för logiskt tänkande, än den här mamman. Ett jättekul spel, som passar alla åldrar - rekommenderas!

Det är så otroligt mysigt att vara här i Brunflo. Jag tankar mamma, syster och syskonbarn så att det ska räcka ett tag framåt. Jag vet inte om det räcker. När man har fått lite vill man ha mer. Tur att de flyttat hit, så att det är lite enklare att åka i alla fall. Att åka tåg var ju helt okej, om man slipper må illa i alla fall. Jag tänkte på det innan, men glömde helt bort att ta en tablett, när det var dags att åka.

Vad har vi gjort då? Vi har myst och pratat. Kusinerna har lekt och busat. Vi har åkt stjärtlapp och snömadrass (som ni såg igår) och varit på skyltsöndag i Östersund. Det var väl inte så där rasande välarrangerat just där på skyltsöndagen, men det var mysigt ändå att bara gå runt lite, se tomten i släde, dra upp lite godis i en fiskdamm, testa skytte och ta en fika:

M-x har precis kramat Storsjöodjuret och fått en lokalpatriotisk flagga, S är på väg fram. Hon tyckte den var så gosig och ville att vi skulle gå fram fler gånger, men det fanns ju fler barn för odjuret att krama.

Skidskytte. M-a och M-s testar laserskytte (M-s ska ju ta OS-guld i skidskytte, har han sagt. Jag skulle inte förvåna mig om det blir så, för han är en sån som fixar det han gett sig den på).

S var lite tveksam, men testade till slut.

Efter skyltsöndagen blev det middag hemma hos Mormor. Efter maten var det ritstuga vid köksbordet.

Nu är helgen helt plötsligt över. Vi har sovit sista natten hemma hos min syster. Kramat hejdå till de vi antagligen inte hinner träffa igen, innan de försvann till skola, dagis och jobb och är nu själva i väntan på att mamma hämtar oss om ett par timmar.
I morgon är det dags att åka hem igen. Tiden har gått väldigt fort, men än så länge har vi i alla fall lite tid kvar att njuta av både mamma/mormor och de fina omgivningarna.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Härligt med lite tankning! Hoppas att ni haft en bra sista dag och att resan hem går bra imorgon.
Kram!

Ingegerd/Orchid sa...

Tack så jättemycket för trevligt besök!
Kram!