Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 21 november 2010

Söndagsfrukost

S ska så klart göra som storebror, men har missuppfattat det där med varför man sticker upp fingrarna. Vilken bild egentligen, bara vännen F som ser normal ut.
ld
S önskade sig äggmackor till frukost, men när jag skulle koka ägg visade det sig att vi bara hade fyra ägg kvar. Med fem barn och två vuxna kändes det lite väl magert. (T hade tydligen fixat äggröra och bacon till frukost i går, därav det försvinnande antalet ägg.)
MEN så kom jag på familjens populäraste frukostlösning; SMÅMACKOR! Småmackor är en tradition från min egen barndom, en variant på de på den tiden så populära snittarna. Här hemma har det blivit mer av en frukostgrej. Jag brukar göra småmackor när för att det är mysigt, eller för att få barnen att äta. För när man gör småmackor äter de både bröd och påläggssorter som aldrig äts annars. I dag blev det alltså äggmackor. För fyra ägg räcker konstigt nog till en väldig massa småmackor, medan barnen annars hade velat ha ett ägg var. Vi fyllde ut med lite annat, S gjorde några småmackor med ost och jag med korv. Sedan flög pirayorna (läs T och hans kompis F) in till frukostbordet och slukade mackor på två sekunder och sen var de borta igen. Jag hann ta två bilder i alla fall :


En trött P

Ta kort på oss båda mamma!

Skulle ta kort på tweenisarna. Kompisen F blev ju söt, men T såg ju inte klok ut! Skulle ta en ny och tog den överst på sidan.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Visst är det konstigt men små saker går mycket lättare att äta och går åt som smör i solsken :)
Ha en mysig söndag i gråvädret!
Kram!

Anonym sa...

Så underbart gott det ser ut.