Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

tisdag 9 november 2010

SNÖÖÖÖÖ!!!!!

P och T gjorde en snögubbe precis utanför dagis, men där ville vi inte stanna,
så de var tvungna att göra en till senare:

I dag har vi varit lediga , som vanligt. T var också hemma, efter att ha haft trasslig mage natten till måndag, så helt som vanligt var det inte.
Vi hade besök av en från HSB, som kollade på våra element, som varit lite underliga (kokhett i F:s rum och iskallt i vardagsrummet). Det var nästan dagens mest spännande, enligt S som hade full koll på vad han sysslade med.
Sedan röjde vi i de mindre barnens rum, samt installerade en stereo de fick av sin faster, när hon flyttade - STOR lycka!
På eftermiddagen hade vi bestämt med vännen C och barn att ses ute i parken. Vädret var ju snö och stormvarning, men det hindrade inte oss. Jag och mina barn gick för att möta vid deras dagis. På vägen fick vi med oss en kompis till S och R, eftersom hans mamma precis skulle in och amma lillebror. Det var L, som min S är "sär i". Eller som hon sa i morse "Jag tänkte jag skulle vara sär i någon, men visste inte vem, men så tänkte jag att det skulle vara någon snäll och trevlig, så nu är jag sär i L". Hon kunde ha gjort ett sämre val. Urgullige L med sina mörka ögon och långa ögonfransar, är verkligen både söt och trevlig och har en urmysig mamma.
Barnen rullade runt i snön, gjorde änglar och snögubbar och kastade såklart en massa snö på varandra. Riktigt mysigt egentligen, om det bara inte hade blåst så förbaskat. Vi undrade verkligen vad vi höll på med, jag och C, där vi stod i snöblåsten, under en gatulampa och försökte fika mitt i alltihopa (JA, det var min puckade idé, men jag tyckte att alla behövde lite energi och jag behövde framförallt kaffe). Mitt i alltihopa kom snöplogen med sand och höll på att köra över oss. Barn, mammor och vagn i en salig röra och hepp så sandade han diket istället, för stanna kunde man tydligen inte göra om det var barn i vägen. Sen kan man ju undra varför han behövde sanda alls i snöslasket, men det är ju en annan fråga. Om det fryser på lär det ju inte hjälpa i alla fall.
Till slut gick vi in. Jag gick in före mina barn och sen kom de in och var superosams. Eller T och P var. Det blir lätt så när snöbollar hamnar fel.
F har varit och ätit födelsedagsmiddag med sin farmor på kinarestaurangen i centrum. I morgon fyller han 15 år. Är det någon som kan tala om vad som hände?
Nedan lite suddiga snöbilder:

En ny, lite vitare snögubbe i vår lilla park.

S lutar sig mot L - precis efter fick han en STOR kram.

Fika i gatlampans sken.

Dagens enda tråkiga var att mammakvällen jag vann biljetter till, är inställd. Jag kommer att få en ny chans att gå senare, men det känns trist i alla fall.

2 kommentarer:

En häxa på Vift sa...

ingen snö här än ialla fall, tack och lov

Jenny sa...

S ville också göra snögubbar idag, som tur var hade vi inte tid med det ;) Jag hade inte alls nån lust att vara ute i snöslasket och var rätt nöjd med att bara titta ut på det.
Synd på vinsten, hoppas du får den senare.
Kram!