Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 24 december 2009

En lugn stund

Tomten kom på besök. Hur kaxiga de än är annars och fast de vet vem det är, så spelar alla med (Fast S var inte riktigt säker, hon sa att det var Pappa, men när han lämpligt nog klev fram ur köket, så tystnade hon. Alla barn behöver lite magi)

Efter en liten halvhysterisk shoppingtur med mig och maken, där jag jag hade mitt första tillfälle av julstress och magknip för denna jul i ungefär tio minuter, åkte vi lite småsena till Farmor för julgröt och annat gott. Sen åkte vi hem med magar och kassar fulla. Hemma började vi med mat och sen kom tomten på besök med en stor säck. Barnen var glada för precis varenda julklapp. Kanske ändå lite mer för vissa. Som T för sin skiva från Mormor och för presenten från oss. JA, vi föll till föga för den stressade situationen och köpte dyrsakerna. Det är ju ändå jul och nästa år kanske vi inte har råd. F fick en mobiltelefon och de andra två sönerna fick dela på ett Wii. S var helt lyrisk över julklappsutdelningen "Jag får en massa pesenter, det står S på jättemånga". Och så fina saker hon fick! Se nedan på ponchon från Mormor. Den är så otroligt vacker!!! TACK mamma! Tack också för alla andra saker. Det var helt otroligt bra julklappar. Vad fina jag och S kommer att bli och vad nöjda killarna är. Alla var så nöjda att vi väntar lite med resten av paketen. Vi har ett stort till S med en massa pyssel och så har vi påsen från Farmor och paketet från kusinerna i norr. Ganska bra att dela upp det lite. Speciellt som de är så nöjda med det de redan har fått och vi har en lugn och skön stund i köket, medan de roar sig med sitt. Janson är klar och revbenen är i ugnen. Maten blir sen i dag, men lagandet är ju en del av nöjet i den här familjen. Vi njuter för fullt. Av dofter, julmusik, lugn och ett glas rödvin.

Tomten

Till och med tonåringen blev tagen av stundens allvar.

P hade gjort ett kort till Tomten, men glömde bort att ge det.

Titta vilken gosig morgonrock jag fick.

F agerade tomtens utsträckta arm.

TITTA!

T, med sina favoritpaket, så otroligt nöjd och glad (klicka på bilden för att läsa dikten, som gjorde att han dansade en glädjedans).

Titta på ponchon från Mormor. Hon har gjort den själv. Denna och benvärmare mm till både mig och S (som ni kanske får se en annan dag). Jag blev nästan gråtfärdig, så fina är de, speciellt ponchon.Pysseltjejen fick glitterlim. Se hur fint hon följer kanten.

3 kommentarer:

En häxa på Vift sa...

jättefina presenter och visst är det kul när barnen blir nöjda med det de får. Mina var glada över allt också så man får konstatera att man lyckades glädja barnen ännu ett år. :)

Orchid sa...

Kul att alla blev glada och nöjda! Jul är ju litet speciellt trots allt och sånt man minns som vuxen!
Tack så otroligt mycket för den fina scrapbookkalendern jag fick! Jag har nog aldrig haft något så fint! Och med alla barnbarn i! TACK! Foto kommer senare i min blogg!
Jag tycker att jag är otroligt rik med alla barn och barnbarn!
Jättekram!

Jenny sa...

Vilka härliga bilder! Ni verkar haft en helt underbar julafton och alla var nöjda.
Kram!