Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

fredag 22 januari 2010

En stor punkt

Är lite nöjd med mig själv i dag faktisk. Jag övervann min tunga gump och reste mig ur soffhörnet för att RÖJA. Det var ju S&P:s rum jag lovat att ta mig ann och så blev det. Egentligen hade jag velat flytta runt allt, men för det första orkade jag inte och för det andra vill barnen att sängen ska stå så att de ser ut i vardagsrummet, när de ska sova. Jag flyttade i alla fall lite på sängen och samtidigt på rithörnet. Vinsten med det blev både att det gick lätt att torka och rensa vartefter jag flyttade och att hörnet blev mindre trångt. Gjorde också lite rokad på leksakerna. Först gnällde S över att jag plockade bort dockhuset och ställde upp det på en hylla, men det är inte så lockande just nu. I stället kom slottet och båten i lekhöjd, till hennes stora förtjusning. Glömde naturligtvis att ta en "före"-bild. Blev några mitt under i stället (med mobilen):
S tog det lilla hörnet i besittning direkt. Möblerade om slottet och båten och satte sen i gång och ritade. Det blev helt klart mycket bättre, än på andra sidan:
Där stod hon medan jag gjorde klart resten av rummet. En hel kasse skräp, trots att vi flyttade in för ett halvår sedan. Rensade även bort en kasse typ McDonaldsfigurer till insamling. Nu är det rent ända ner i legolådorna och det mesta är sorterat på vettiga platser. Bara att se hur länge det håller:
Den största lyckan; S hittade sina finskor. Förkläde har hon för att vi börjat med maten. Sitter nu i köket med ölkokt fläskkarré bubblande i öron och näsa. I ugnen rostas rotfrukter. MUMS!
Trevlig fredagskväll på er.

4 kommentarer:

Miss Mess sa...

TJUSIGT! :0)
Det blir alltid sån jäkla röra när man väl håller på att städa, men det är så skönt när det är klart, när allt är rensat, torkat, trasiga leksaker är slängda och man hittat alla delarna till det där pusslet. :0)

Duktig du är! Kram.

Carola sa...

Fint:) Det känns bra ända in i själen när man fått gjort sånt där!! När man VET att det är rent in i minsta vrå...nice:)
Vi har en likadan borg, köpte den på loppis för typ 40kr, fast vi har massor av olika hus...ungarna älskar den:)

Dammråttan sa...

JA, det är verkligen skönt. Sitter på golvet bredvid S, som ser på film och bara njuter.

Vår borg kommer också från loppis, liksom garaget, det vi har fått är bondgårdar - tre stycken ;)

Jenny sa...

Härligt när man känner att man orkar och att det faktiskt händer nåt.
Ha en mysig fredagkväll.
Kram!