Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

lördag 16 januari 2010

Hur är det med er annars då?

R har fått paket. Jag hade alla presenterna på jobbet och trodde väl aldrig att jag skulle vara borta så länge. Det gröna är från Mamma, jag hämtade på posten i dag (han blev jätteglad för kepsen mamma!)


...den frågan har jag fått flera gånger i dag. För de man känner litesådär har jag haft svaret "Jodå, lite mycket sjukdomar just nu bara". För de mer insatta är ju svaret "P har streptokocker, S magsjuka och eventuellt T med, R har så ont i knät att han inte kan gå och själv har jag som du ser århundradets största underläpp och är som en dimbank i huvudet, tack vare att jag inte har sovit ordentligt sedan i fredags."

Lite gnällvarning på det, va?

Men man är inte så kaxig just nu. Senaste veckans nätter har spenderats på soffan, med eller utan sjuka barn. I natt vaknade S vid tretiden. Hon hade drömt och vågade inte somna om. Sen var hon hungrig och fick en smörgås. Somnade inte om alls, utan gick omkring och pulade och var lite allmänt småjobbig. Till slut satte jag på TV:n. Jag småslumrade lite mellan varven, men inte var det en riktig natts sömn.

Sen var det jobb. Januari är ju som tur var en lugn månad och det har gått helt okej. En liten ynka lördag och sen är det dags för min semester :)

Hemma hade de haft det lugnt, men S hade somnat på toagolvet (det är skönt på golvvärmen). R kan ju knappt bära upp sig själv och än mindre ett barn, så hon fick ligga där. När jag kom hade hon precis flyttat sig till fåtöljen i vardagsrummet. Halvsovande och jättemosig. Mådde inte alls bra. Jag köpte hem mat från pizzerian och precis när vi hade dukat upp allt på vardagsrumsbordet, satte S handen för munnen. Jag satt instängd och skrek bara "HINKEN" till P. Han hann fram precis. Mysigt mitt i middagsätandet. Själv knaprar jag vitpeppar och håller tummarna för att jag ska få åka på spa i morgon (tyvärr hade vi ingen hemma, så jag tog inte direkt när S blev sjuk).

7 kommentarer:

Carola sa...

Hu....stackars er,det låter som lite väl mkt baciller nu.... Men ett stort grattis till din make:)
Ont i knät låter ju inget vidare, jag hade ju stora problem med just det i somras så jag har det onda i färskt minne och tycker lite extra synd om honom bara därför;)
Krya på de sjuka och hoppas du får hålla dig frisk!

Orchid sa...

Fy håle så ni har det!
Kan du inte ordna garage-sale på din familj?! Nej, skämt åsido, med vårens annalkande släpper allt elände i er familj! Be alla sjuklingar att vända nosen mot solen vid nästa solstrimma!
Kram på er alla!

Jenny sa...

Hoppas att han trots allt fick en hyffsad födelsedag!
Jag förstår PRECIS hur du känner dig. Det är inte kul med alla sjukdomar och speciellt inte magsjuka.
Håller alla tummar att du hållt dig frisk och får åka iväg idag.
Kram!

Anonym sa...

Skönt att få gnälla lite med eller hur?

-Maria N- sa...

Men jisses! Hur gick det? Mår du bra?

Lotten sa...

Men håll med om att dessa jävla situationer blir bra mycket uthärdligare med en blogg att öööösa ur sig i? Om bloggaren mår dåligt och ringer sin mamma för att klaga:

- Hej.*host* Jag är så sjuuuk.
- Mhm. Du jag är i Tunisien och rider kamel. Jättefint väder har vi. Måste sticka, alla ropar på mig! Hejrå!

Men om bloggaren mår dåligt och skriver det på bloggen, överöses denne av välgångshälsningar, tips på miralkelkurer och allsköns hejarop.

Hejaheja!

Dammråttan sa...

Jo, Lotten. Håller med dig fullständigt. Ringer inte ens mamma, hon hoppar in på bloggen med hejarop och kramar istället.