Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 8 augusti 2010

Cornelisdagen
Veligheten inför dagen idag var STOR. Vädret är mulet och R har ett värkande knä, men vi kände att NÅT måste vi göra. Att hedra en av våra största på hans dag kändes rätt, så vi tog en tur till söder.
Barnen ville äta sushi och jag var inte den som sa nej. Maken däremot gick över till Folkets kebab och fick som han ville:

P, S och T valde blandade tallrikar, med lite sushi och lite kycklingspett.

F blev nöjd med sin stora sushi-tallrik, men något skeptisk till visst innehåll:

En HEL liten bläckfisk, njaaaa...

...lillebror var modig en stund, men gav sig efter en liiiten tugga. Den som till slut slukade det lilla djuret var såklart...

...JAG!

Tänk så kul man kan ha med en liten stenskulptur, när man suttit inomhus för länge.Vi gick sakta genom vackra gator på söder, med tre studsiga barn och en trulig tonåring, som undrade huuuuuur lååååångt det kunde vara till bilen egentligen. Vi tog ju bara en liiiiten omväg tillbaka.
Vårt egentliga mål var ju Cornelisstatyn i Cornelisparken, eftersom det är Cornelisdagen idag, eller rättare sagt Cornelis Vreeswijks födelsedag.

Det är fantastisk utsikt därifrån:

Familjen njuter av utsikten

Sa jag att vi hade en tonåring med oss?

Mäster Mikaels gata

Efter stadsäventyret for vi till ICA för lite "essential shopping", dvs chips, ostbollar och popcorn, samt hyrandet av två filmer. Det är inbokad filmkväll idag. De stora barnen valde "Wolfman" och de små "Det regnar köttbullar" (de har "hyr två, betala för en" just nu). Själva håller vi på att plöja milleniefilmerna, som gick på TV tidigare i år.

2 kommentarer:

Ruccola sa...

"det regnar köttbullar" är faktiskt riktigt rolig :)

Jenny sa...

Härlig dag! Jag tycker oftast att "stenstatyer" är de mest populära klätterställningarna av nån anledning.
Kram!