Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 19 maj 2011

Dagisfest

Det är mycket som händer så här i slutet av våren, när det är dags att säga hejdå. Antingen inför sommaren, eller som i år för tre av mina barn - för alltid. F slutar grundskolan, P lågstadiet och S slutar dagis. Hade det varit den gamla stadieuppdelningen så hade det även gällt T, men han gick ju upp i högstadiet redan förra året. Skönt det, för även om det ska fixas avslutningsblommor, så är det i alla fall inte en massa avslutningsgrejer i övrigt.
Idag var det dags för gårdsfest på förskolan. Förmiddagen bjöd på regn, så att det blev en fantastisk eftermiddag var inte direkt självklart. Jag gick dit med P och hade en trevlig eftermiddag med fiskdamm, ansiktsmålning, sång och picknick. Vi gick faktiskt hem sist. C med familj hann komma förbi från _sin_ dagisfest, som de också gick sist ifrån. Men barnen hade så kul att det var svårt att bryta.

Här i målarhörnet hittade jag S, när jag kom.

S blir målad till mus.
Sångunderhållning. S hade precis ramlat ner från ett träd och fått en bula i pannan. Det var nära att hon inte ville sjunga, för att hon grät, men hon hade ju längtat så efter denna sånguppvisnin och till slut gick hon fram och stod med handen i pannan. Slutade dock med att hon sjöng med liv och lust och bara log med hela ansiktet.

I matsalen var det vernissage. Kolla de coola ansiktena som femåringarna gjort:


Hemma igen, innan badet. "Kolla min bubbla mamma! Inte så mycket kvar av ansiktsmålningen.

3 kommentarer:

Mary sa...

Så fin dag har inte vi haft solen försvann vid lunch och ikväll var himlen jätteröd innan solen gick ned. Källsrött morgon blött får se vad jag får för cykelväder i morgon till jobbet.

Roliga idéer med ansiktsmålning och hörnet med jättedukarna att måla på!

Jenny sa...

Härligt att regnet slutade och att det blev en fin eftermiddag. Ja det är mycket avslutningsgrejer nu, och mycket "konstig" ledighet i skolan tycker jag.

Kram!

Ingegerd sa...

Helt underbar liten mus!