Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

måndag 30 maj 2011

Gräsänklingar

Mina hemmavarande barn med jordgubbar

Med pappa och tonåring borta känns det inte riktigt som vanligt. Fast helt ärligt är det så kort tid att det inte riktigt hinner bli någon direkt saknad. I stället passar vi på att ha det lite extra mysigt vi med. Eller man försöker ju i alla fall, även om det inte alltid blir så mysigt som man har tänkt sig. Jag tänkte tex att vi skulle hyra film och ha filmkväll, men det blev så gnälligt när vi skulle välja, att jag helt enkelt bara gick hem. T blev så arg att han slängde en stol i golvet, som hamnade på mitt knä. Det fina med min hetlevrade son är att han kan säga förlåt och bli sams i alla fall, men någon film blev det inte.
Men jordgubbarna, som jag och S köpte på väg hem från bilprovningen åt vi i alla fall med glass och grädde. Man behöver ju inte statuera exempel i all oändlighet.
Bilprovningen ja. Den kommer man ju inte undan och eftersom sista dagen för vår period är på tisdag var jag tvungen att ta den här tiden, trots att R åkte bort. Gick bättre än väntat i alla fall och det var bara två saker som behöver åtgärdas innan sista juni. Innan besöket där, åkte jag ner till macken för att byta säkringar i bilen, eftersom lamporna inne i bilen inte lyste. Vad vi har dragit oss för det. Vi har liksom inte fattat det underliga säkringsschemat. När man känner sig dum är det oftast svårt att be om hjälp. Nu tog jag mig mod och frågade inne på macken. Blev hänvisad till verkstaden på baksidan och fick hjälp både att hitta vilka säkringar som behövde bytas och även med att byta dem när jag köpt rätt sort. 12 kronor och ett leende kostade det mig. Det sköna i alltihop var att killen på verkstaden inte heller fattade schemat. Han var tvungen att hämta en elmätare (som det säkert inte heter) för att se vilka det var som inte fungerade. Antagligen var det ingenting som han på Bilprovningen ens skulle tittat på, men det är ju skönt att ha det gjort i alla fall:

På Bilprovningen. Den största prövningen var väl att komma på vart det låg, men när jag väl listade ut det så insåg jag att det var utmed en väg som jag brukade åka förr. Vägen dit var dock HELT förändrad. Mannen på Bilprovningen var otroligt vänlig och mycket mer informativ än jag tycker att de brukar vara. Kanske berodde på att S var med, eller så var han ett trevligt exemplar bara.

S fick en läsk i väntan på att bilen blev klar.

Jordgubbar med glass och grädde.

1 kommentar:

Jenny sa...

Jag gillar inte Bilprovningen men ibland är man tvungen. Skönt att det inte var några större fel iaf.

Kram!