Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 29 maj 2011

Söndag - Mora Träsk.

I väntan på Mora Träsk.

Dagen startade VÄLDIGT tidigt, då tonårsson och Pappa skulle iväg på klassresa. R:s klocka ringde klockan fem. Han gick upp en stund senare och strax efter kom S över till oss. När det var sån rörelse i hemmet kunde hon såklart inte somna om, så hon var vaken från då.
Far och son kom lyckligt iväg som de skulle och ska nu spendera ett par dagar på Åland. För nyfikna hänvisas till makens blogg.
Själv skulle jag hjälpa fotbollsklubben att få upp en läktare. Man skulle anmäla minst 1-2 personer/lag. Det visade sig vara en stark överdrift, även om just vi i vårt lag var bra representerade. Vi kom dit i hällregn, men det gick faktiskt över i bra väder och vartefter regnmolnen blåste upp, dök det upp lite fler föräldrar (om det var anledningen låter jag vara osagt). Efter en del micklande fick till slut läktaren form och när jag var tvungen att gå hade man redan börjat måla.
Jag hade ju lämnat mina tre yngsta själva. Ingen fara med det, men hur lång tid som helst vill jag ju inte det. Sen skulle S gå på Mora Träsk på Cirkus. Egentligen med Fastrarna, men den som bjöd henne (faster L) var dunderförkyld, så jag fick följa med i stället:


V på tåget. Det var väldigt spännande och han var väldigt bekymrad över att det inte fanns några bälten.

Mora Träsk är V:s favoriter - på film, men han var nog för trött helt enkelt. S stod och hoppade och studsade en bra stund, men blev sur när både jag och K kittlade henne i en låt (där man skulle kittlas) och kröp under min stol. Jag tror hon kände efter då, hur trött hon var, för efter det satt hon mest i mitt knä - tills vi tänkte smita under sista låten, då kom hon igång igen.

Vi hade lovat barnen glass efter föreställningen. Det var världens kö dit. När vi stod i den insåg vi att en glass på Djurgården kostar som två i Jakobsberg och dessutom försvann solen när vi skulle äta den och V ville inte ha sin, för att den inte såg ut som på bilden. Vilken lyckad dag va? Barnen somnar på föreställningen och glassvädret blåser bort. Men jag hade supertrevligt i alla fall. Det svårt att ha annat i K:s sällskap.


Tåget på väg hem. Det var nog ingen som missade de här barnen som höll låda, sjöng för full hals, eller kivades som bara barn som känner varandra kan. VI var helt slut efteråt, undrar hur det var för alla andra i vagnen, men att stoppa brutalt hade resulterat i gallskrik - bara att välja.

Väl hemma sparkade jag ut alla kompisar och drog med mina hemmavarande telningar på en av ortens restauranger. Jag tyckte att jag var värd det. För att det är mors dag och för att jag gjort så mycket under dagen att jag bara inte orkade fundera ut någon middag. Ungarna var helmysiga och lugna (S höll på att somna i pizzan) och det var jättegod mat. På väg därifrån höll P på att kliva på en råtta. HUA! Den bara satt där och såg ut som att den trodde att vi inte skulle se den om den var stilla. När vi flyttade oss kilade den in i gräset, in under restaurangen. BLÄ! Tror det var det roligaste som hänt S på hela dagen, för nu har hon sett både igelkott och råtta. Vi bor ju i vildmarken närapå!

1 kommentar:

Jenny sa...

Vissa dagar blir bara lite mycket, jag är imponerad att du orkar :) Du får ta igen det den här veckan, kanske?

Kram!