Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

tisdag 17 november 2009

"Hoppas den som får den gillar rött"


Jag måste erkänna, att förr om åren, när pappret om "Aktion julklappen" har kommit från skolan, så har jag bara ignorerat den. Jag har helt enkelt inte orkar med en shoppingrunda. Det är alltid så mycket så här års i alla fall. Vet inte om den kom tidigare i år, eller om jag bara har mer ork. Jag var ju liksom i dvala en månad och slapp en väldig massa stress, som jag brukar vara med i. I alla fall så orkade jag i år. Barnen var också mer ivriga, vilket naturligtvis gjorde att det blev roligare. T ville att vi skulle lägga roligare saker i paketet, men det är nu en gång så, att det här med "Aktion julklappen" är väldigt strikt reglerat, så det finns inte riktigt utrymme för det. Det ska vara det som står på lappen, annars kan man få problem med tullen. Han fick i alla fall välja julpapper själv. Jag hade köpt ett paket med sju rullar på Plantagen i dag, så det fanns att välja på. Det röda tyckte han var finast. Det var så mysigt att skriva julhälsning och slå in paket och höra hans fantasier om hur den som skulle få det skulle reagera. "Kanske den tycker att pappret är så fint att den inte vill öppna".

Ja jag vet i alla fall vilket papper HANS paket ska vara inslagna i, i år. P gjorde också i ordning ett paket. Han valde ett helt annat papper, fullt med tomtar och skrev och fixade och tejpade, men under koncentrerad tystnad (han badade medan T slog in sitt). Han ville dock inte vara med på bild.
Det känns som en bra grej. Barnen får veta att alla har det inte så bra här i världen, utan blir glada för ritpapper och tvål och kanske ett fint presentpapper och ett barn i ett annat land får glädje och bra grejjer.

3 kommentarer:

Orchid sa...

Jo, det är viktigt att våra barn, som har det så väl förspänt, vet att det finns miljoner andra barn, som inte har det utan kanske till och med har det riktigt eländigt!
Kram till de små!

Jenny sa...

Det lät bra, att de får se lite hur det är. Mina tror att det bara är att köpa nytt hela tiden...
Kram!

En häxa på Vift sa...

mycket bra grej faktiskt, man gör mindre lyckligt lottade barn väldans glada och barnen som har det bra får en chans att se att världen inte är lika vacker på sina håll. Det ökar på det där som det är bristvara av idag; empatin. Så jo, jag håller med dig, det var en väldans bra idé det där.