Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

tisdag 24 november 2009

Speedad fyraåring

Nyandad med ventolin. Vi väntar på nästa omgång och provresultat. Hon smilar upp sig, men såg långt ifrån så pigg ut annars.


Hemma igen efter en tur till "S:s" barnläkare. Det var så längesedan sist, så varken S, eller läkaren kände igen varandra. Jag kände dock igen henne. Hon är så lugn och skön och förklarar alltid så noggrannt. Hon lyssnade på både S lungor och mina berättelser om hur det varit senaste veckorna. Sedan tog de snabbsänka och S fick inhalera ventolin och sedan vänta en kvart på en till inhalation (osäker på vad det var). Och hon fick dricka betapred tror jag det heter (någon mer van kanske kan rätta mig). Fick en massa nya mediciner att ta till. Ja, två av dem hade hon när hon var mindre. Känns som ett mindre apotek här hemma.

S blev naturligtvis helspeedad av ventolinet och man riktigt såg hur det kröp i kroppen på henne, där hon snurrade runt i vagnen inne på apoteket. Till och med så att apotekspersonalen reagerade. Jag förklarade varför. Jo, hon hade misstänkt det, för det verkade lite forcerat sa hon. Tror jag det, ett blekt barn med ringar under ögonen, som som snurrar som om något krupit innanför skinnet på henne.
På väg hem köpte vi chokladbollar på konditoriet. Det tycker jag hon var värd, efter att ha blivit stucken i fingret och allt. Och visst ser man att det tände en liten glimt i även de tröttare ögonen:


Nu klättrar hon runt möblerna hemma för att falla ihop i ett "Jag orkar inte" mellan varven, men vi hoppas på en lugnare natt i alla fall.

4 kommentarer:

Orchid sa...

Hoppas Lill-Speedan kan sova ordentligt i natt och har speedat klart till dess!
Hoppas hon blir bättre riktigt snart!
Kram!

Jenny sa...

Visst blir de roliga av ventolin... Och inte blir det bättre av betapred heller ;)
Kram!

Dammråttan sa...

Aha, det var alltså inte bara ventolinets "fel". Nu är hon lite lugnare, men ACK så gnällig. Ska försöka putta henne i säng snart, ska bara försöka få lite mediciner ;)

En häxa på Vift sa...

betapred är ju kortison som hjälper väldans bra mot bla krupphosta, *vet*, så jodå, du har nog helt rätt i att det var betapred hon fick, tabletter upplösta i vatten förmodligen, var ialla fall vad jag fick till sonen.

nu märkte jag nog aldrig nån speedad effekt hos min son då han fick (får) astmasprej eller kortison men å andra sidan har han ju adhd och brukar liksom alltid vara i gasen ändå så han blev i vart fall aldrig värre. *S*