Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 13 maj 2010

Godmorgon


Jag vaknade vid halv åtta åt av att de höll på, på vårt tak. Det är inte första gången. Jag undrar vad det är de sysslar med? Och nu på en röd dag dessutom. Halv åtta var ingen annan vaken, utom jag. Jag satte mig i soffan och tittade på "The Good Wife", som jag spelat in, eftersom jag är den enda i den här familjen som följer den och det går annat samma tid.
En lugn skön stund för mig själv att vakna till liv. Sedan började barnen komma och ställa önskemål om barnkanalen, men då var mitt program nästan slut (de fick lugnt vänta).
Jag plockade fram frukost, som de naturligtvis ville äta framför TV:n och jag hamnade för mig själv - igen, men i köket. Solen tittar lite tveksamt fram då och då, men det känns ljust och trevligt i alla fall och det känns som att jag har en lång skön helg framför mig. FYRA dagar ledigt, eftersom jag lyckades få fredagen fri (R skulle inte kunna få ledig och dagis är stängt, men så hupps, kom nån på att de visst skulle vara lediga, så nu är vi lediga hela familjen helt plötsligt).
Jag har lite planer. På att tömma flyttkartonger bland annat, men mest ska vi göra bara ingenting. Jag tror vi behöver det allihop. I alla fall känner jag att jag behöver det. Gårdagen var hysterisk, eller jag vet inte hur man ska beskriva den, men den var MYCKET - och kul, men framförallt mycket och jag var trött redan innan och kände mig väl inte världsbäst i varken socialt samspel, eller annat. Men vi skrattade en hel del också, trots (eller kanske tack vare)att man i vissa situationer kände det som att man var mitt i en absurd komedi, eller nåt. För naturligtvis händer det alltid saker när det är mycket folk och inte för att prata om illa om andra (kunder), men man undrar ju hur vissa tänker ibland, som balanserar flak med öl i omöjliga positioner, betalar och pratar i mobiltelefon samtidigt och sen blir lite lätt förvånade, när situationen helt plötsligt är ölburkar över hela golvet, med ett antal trasiga som snurrar som nån slags rökbomber, fast med öl då. Samt att det finns en del, som har svårare än andra att förstå varför man inte har öppet i den kassan just då, när det är ett hav av öl på golvet. Bara som ett exempel (jag har ändrat situationen lite, för att det inte ska gå att säga vilken av alla absurda situationer det var). Men samtidigt, vilket man kanske glömmer berätta, så otroligt mycket trevliga människor. I går också ledighetsglada människor. Det är ju för den skull man gillar det jobbet jag har, för alla dessa människor.

Men nu alltså, lugn och ro och inga direkta planer. Jo familjens mest upptagne medlem har såklart en massa inbokat. Han hoppade direkt från friluftsdagen igår, till fotbollslägret i Älmsta. Kommer hem i morgon och har match på söndag.

2 kommentarer:

Orchid sa...

Ta dig tid att andas!
Kram!

Jenny sa...

Hoppas att ni får en lugn och härlig helg!
Kram!