Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

fredag 14 maj 2010

Jag vill bara ligga i soffan.


Nattgästen somnade till filmen och vaknade strax efter mig i morse. Fattar inte varför jag var vaken. Inga störande takläggare, inga barn, bara jag, som vaknade av just ingenting och kunde inte somna om. Inte var jag pigg heller och är det fortfarande inte.
Men ingen rast ingen ro. Vi skulle passa på att fixa pass (haha), när vi nu var lediga en vardag. Till F. Det blev nämligen tvättat i maskinen tillsammans med hans kläder. Vi andra har pass. Även om det står att S är 80 cm lång och hon är väldigt näpen och bebiskindad på sitt, så ska det ju hålla i fem år.
Det var typ VM i passfixande. Hittade ingen riktig parkering, utan fick ta en femtonminuters utanför dörren. Jag såg att ett gäng människor var på väg till fots och älgade före och tog en lapp. Precis när jag tryckt fram den såg jag att det stod att ansökan skulle vara ifylld INNAN man tog lappen. HUPP! Vi fyllde i lappen på otroligt snabb tid. Inte blev det snyggt, men rätt och sen var det vår tur. Det tog lite tid, för det bara blänkte i glasen, så till slut fick det bli utan glasögon.
Vi försökte få honom att le - but why? Spelar roll hur man ser ut, är väl ingen idé att se snyggare ut än man är, bara för att det är ett kort = sonens uttalande. Hoppas han håller med om det i fem år och inte halkar in i nåt fåfängeträsk. Annars får han betala ett nytt själv, när han tröttnar på förbrytarbilden i passet.
Efter det otroligt snabba polishusbesöket stoppade vi in alla barnen i bilen igen och åkte runt, runt för att hitta en expressverkstad, som R kände till, men de ville tydligen inte ha några snabba kunder, bara såna som gick igenom hela flådiga bilbutiken och valde en ny bil i stället och där fanns inga parkeringar, så det fick vara.
Vi hade planer på att träffa kusinerna i Kallhäll, men de är sjuka. Då fick R den briljanta idén att dra med en trumpen tonåring och tre barn till på IKEA. Det var absolut ingen annan som kommit på den idén (eller hur). Som sagt, i andra familjer är det frun som tvingar med sig maken på IKEA-rundor på helgen...
Efter det blev i alla fall alla andra förslag kraftigt nedröstade - och vi åkte HEM!
Måste ju ladda så jag orkar med Operan i kväll. Figaros bröllop. Fast diverse barn ska ju hem till sig och andra hit och så ska jag till optikern. Mina tio år gamla glasögon har nu varit med om lite för många kraschar för att kunna bli normala igen och sitter flagade och sneda alldeles för löst på näsan. Jag är nervös. Hur ska jag hitta ett par, som jag tycker lika mycket om?

1 kommentar:

Jenny sa...

Ikea verkar aldrig vara en bra idé. Eller kanske en vardagkväll vid sextiden. Men vem orkar gå då?
Hoppas att ni får trevligt ikväll och att du hittade några snygga glasögon.
Kram!