Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

söndag 1 mars 2009

Underbara söndag



Jag hoppas ni inte har tröttnat på vinterbilder, för här kommer en hel drös! Vilken fantastisk dag vi har haft. Vid strax efter nio i morse ringde vännerna C&G och ville ha med oss ut i pulkabacken. Självklart ville vi med. S var inte med på noterna från början. Hon ville inte ens äta frukost. När jag hotade med att ringa och ställa in alltihop, tog hon sitt förnuft tillfånga och klämde i sig både flingor och smörgås.

Vi valde Kvarnbacken idag. Den är lite längre bort, men också lite roligare att åka i. Kvarnbacken förresten. Den stackars Kvarnen har blivit nedbränd så många gånger att kommunen nu inte vill bygga upp den igen, så där är bara en
stengrund. Lite sorgligt, då Kvarnen alltid varit kommunens märke och finns med på alla bilder mm.
Sorgligt för
mina barn, då vädertrollet alltid bott bakom
Kvarnen. Går liksom inte att säga det nu längre. Så S får växa upp, utan
historierna om vädertrollet, som blåser bort molnen och har ett
duvpar, som vänner. Om vi inte hittar ett nytt hem till Trollet vill säga.
Kvarnbacksutflykten blev minst lika lyckad trots frånvaron av kvarn. Precis när vi hade fått första omgången grillkorvar, kom de äldre barnen farande med faster L. De hade ju sovit där i natt. De tog varsin korv och åkte sedan pulka i massor.
Efter en stund kom även pappan i familjen.
Han bloggade som vanligt direkt på plats.
Faster L:s hund Frasse hade åkt till sin
"Pappa", men en annan hund kom förbi, till S´stora glädje. Hon var väldigt fascinerad av att han "åt" en pinne.
När vi kom tillbaka hem, flera timmar senare, var det dags att sätta upp det första huset till snabbmatskedjan. Frågan blev nästan hur många Västerbyare det tar för att sätta upp ett fågelhus, men till slut lyckades vi få det på plats i alla fall. T såg så nöjd ut över att hamna på G:s axel igen. I ett tidigare liv, när T var så mycket lättare att bära och G inte hade några egna barn, var G:s axlar det absoluta favoritstället i T:s liv.

Hemma igen påbörjade vi söndagsmatlagningen. Denna vecka en klassisk rosmarinstek. Den serverades med stekt potatis, gräddsås på skyn, smörslungade morötter och haricot verts, samt hemgjord äpplechutney. Denna vecka var det jag som stod för både recept och matlagning, men jag tänker inte vara ödmjuk. Det var SUPERGOTT! S åt ingenting. Hon hade hällt i sig mjölk och trodde att hon skulle kräkas för att hon hade så ont i magen, stackaren. Det släppte efter ett bad, men mat vill hon inte ha.

Söndagarna har verkligen fått ett visst mönster härhemma och nu följer "Amazing Race", Bingolotto" och "Beck". Inte dumt alls faktiskt. I morgon börjar allvaret igen. Nu är sportlovet slut och skolan börjar igen. Själv startar jag veckan med två dagar ledigt. Vilket jobbigt liv man lever ;)

Njut nu av filmen nedan, där även de vuxna i sällskapet får för sig att åka två på en lite pulka:


4 kommentarer:

Orchid sa...

Vilken härlig pulkafilm!!!!
Kram på er alla!

Anonym sa...

Fina bilder och vad gott det lät som du hade lagat, riktig söndagsmiddag :)

Anonym sa...

ÅÅÅÅhhh Grilla korv i vinterlandskapet.. sååå mysigt.
Vill oxå

En häxa på Vift sa...

McBills. *s*
mycket fyndigt

Och vilka jättefina bilder, låter som ni verkligen hade en toppenfin dag. :)