Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 4 december 2008

Tuffa tjejer och mjukiskillar



Är det det jag uppfostrar? Eller lite av varje kanske.
Här är bilder från T:s 9 års-dag. Det är inte så att han på något vis är missnöjd med de presenter han fått. Tvärtom. Han älskade dem. Precis så mycket lila att det passade en kille, som tvekar mellan att erkänna för omvärlden att lila faktiskt är det finaste han vet och som ändå vill vara den där som inte sticker ut från mängden. De puffiga ögonen och närheten till tårar beror istället på att han trodde att vi hade glömt honom. Han låg helt enkelt i sin säng och tårarna sprutade i Lille Skutt-stil, för att han trodde att ingen i den hemska familjen hade kommit ihåg honom på hans födelsedag. Det var ett tungt ögonblick kan jag säga.
I år har jag förvarnat honom: "Om det dröjer innan vi kommer in så beror det bara på att vi andra inte vaknar vid fem på din födelsedag och sen måste vi samla oss lite, innan vi skrider till handling. Men glömt dig, det har vi inte". Då säger den inte alltid lika snabbtänkte pappan, dagen före födelsedagen: "Men VAD önskar du dig egentligen?" DET säger man inte till en som oroar sig för att bli bortglömd. Mamman såg minen och sa "Dina paket är klara - Vi har INTE glömt dig" och ger pappan det ONDA ÖGAT så att han tystnar.
För inte har vi glömt honom. Inte alls. Men vi har legat sjuka en vecka och den där presenten med stort P, den fanns inte ännu innanför hemmets väggar. Men det behövde inte han veta. Inte alls. Nu finns den här. Efter att två svimfärdiga föräldrar släpat sig runt MediaMarkt i jakt på ännu en alldeles lagom lila present. Vi hittade ingen - eller, de var för dyra. Han fick en orange i stället. Men dock, en alldeles egen mp3-spelare. Hoppas den kommer att falla honom i smaken.
I morgon vid halv sju (inte fem) skrider vi in till tonerna av Ja må han leva, med en hög paket till en lagom mjuk, kaxig men förhoppningsvis inte rödgråten 10-åring.

6 kommentarer:

En häxa på Vift sa...

ja, de kan slänga ur sig lite ogenomtänkta kommentarer ibland, de däringa männen. *blink blink*
Och detta sagt med mycken ironi då jag inte är ett spår bättre. :)

Men stackarn som trodde ni glömt honom, tur du förvarnade i år ialla fall. :)

Orchid sa...

Jag ringer och grattar T i morgon! Mormor har inte heller glömt honom! Hoppas dock att hans paket från mig har kommit fram i tid!

Dammråttan sa...

Orchid:
Paketen från dig är här!!! Annars vore det inte så mycket till hög faktiskt. Uthämtade i dag på vår tur för att leta present, men det kom fram för längesedan. Vi har ju inte kommit ut bara. I dag fanns liksom inte så mycket att välja på. Klart han måste få sina paket från mormor på morgonen!

Anonym sa...

Gratta den söta 10 åringen från oss:)
Eller förresten det kanske blir märkligt;) Han känner ju inte oss:D
Jag grattar DIG till att ha en tioårig son!! (och några till)
Sötisen som grät för att han trodde ni glömt...det gjorde nästan ont att läsa...
Upp med tuppen nu!

Anonym sa...

Lilla vännen... man minns hur det själv var som liten... kan inte göra annat än att ömka honom... så stor men ändå så liten... och med en tuff väska!

Mamman på väg sa...

Men lilla finingen! Grattis till tioårsjubilerande Dammråttemamman! Mp3-spelare -kan det bli bättre??