Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 8 januari 2009

Att måla f-n på väggen

Är jag ganska bra på. Tar hellre ut olyckor i förväg och gläds åt att de inte inträffar, än får en "smocka" av något oförutsett. Min man är precis tvärtom. Han är miljonär varje lördag, fram tills dess att hästarna sprungit klart och blir ASFÖRBANNAD över att de inte springer som han har tänkt sig. Det var ju liksom det som var meningen, i hans värld.

När det gäller maginfluensor är jag extra duktig på att måla den berömda hornbeprydda på ALLA väggar. Jag är helt enkelt sjukligt förutseende, så fort jag bara HÖR om någon som haft magsjuka. Har dessutom någon i vår omedelbara närhet kräkts så slår jag igång stora larmapparaten. Ser till att tvättmaskin och badkar är tömda, för snabbt omhändertagande. Ser att hinkar finns inom snar närhet och "pepptalkar" de stackars barnen, så att det liknar hjärntvätt: "Om du vaknar och känner dig lite konstig - gå INTE in till mamma och pappa! Ropa, så lovar jag att jag kommer, men GÅ TILL TOALETTEN!!" Tror ni att det brukar hjälpa? Inte mycket, men jag ger inte upp. I går insjuknade grannpojken, som mina ungar i stort sett levt ihop med de senaste dygnen, så ni kan ju gissa hur "godnattsagorna" lät i det här hemmet i kväll...

9 kommentarer:

Orchid sa...

Jag hoppas innerligt att ni slipper magsjuka! Det är väl nästan det värsta som finns, värst när barn inte riktigt klarar att hantera det! Huga! Min fasa!
Kram!

Mamman på väg sa...

Ojoj... Och alla gosedjuren!! Jag är som du. I kubik. Samtidigt som jag bara vill fly.

Anonym sa...

Hu:(
Hoppas ni slipper! Jag är likadan. Hellre att de kräks på ett tomt golv än på ett golv fullt med barbikläder,bilar och ponnysar...
Hinkar beordrade jag maken att ta hem ett gäng sist ungarna var sjuka, de har en tendens att alltid vara på villovägar när man behöver en. Det är bra att ha en under varje säng tex. Alltid...ifall att..
Hu!

Dammråttan sa...

Skönt att man inte blev helt sinnessjukförklarad. Och ja, jag har också tänkt på gosedjuren. Har hotat med att slänga allihop om det blir kräk på dem ;) Men jag får nog tagga ner. P hade drömt att han skulle kräkas, fast han inte alls mådde dålgt.

Anonym sa...

Stor kram bland spyhinkar och annat gos från en trött vän söder om söder

Anonym sa...

Tja Anna
Kom in på din blogg av en slump. FANTASTISKT . Har aldrigt läst och skrattat och myst så mycket. Känner verkligen igen allt - 1 barn, men ändå!!!! Älskar er .
, men det vet du ,eller hur ?!
Kram
Ullis

Ullet sa...

*skrattar lite* Ja, det är verkligen inte en trevlig sjuka det där. HInkar är ett måste men alla är upptagna, borta, fyllda med nåt eller på annat sätt inte tillgängliga. :) Jag brukar röja omkring sängarna, ha nya sängkläder liggande, plastpåsar, toalett/hushållspapper i närheten och jour inne hos Plorp om det går magsjuka på hans skola. Det är kul nästan jämt. *asg*

En häxa på Vift sa...

vitpepparkorn säger jag. Vet att många inte tror på det men det funkar, jag hörde talas om vitpepparkornen då jag jobbade på dagis och vi har inte haft en endaste magsjuka här nu sen 2004 och då var det bara de mindre som drabbades för jag verkar tillhöra den lyckliga skaran som är immun mot virus. :)

Men jag förstår dig, jag blir direkt illamående så fort nån pratar om magsjuka. uscha.... hoppas ni slipper bara , finns ju otroligt mycket roligare man kan ha som vattkoppor i halsen eller hemmoröjjder *s*

Dammråttan sa...

Å, Vad kul att du hittat hit Ullis!!! Älskar er med och saknar er massor,

Kram!