Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

torsdag 13 augusti 2009

Dansa som en flicka


I går tog S på sig en av M-as klänningar, som hon ärvt. Hon har ärvt några fina klänningar och jag har varit lite ledsen över att hon inte visat något intresse alls för dem. Nu verkar dock trenden vända, vad gäller det här med det aviga mot allt tjejigt. Mer och mer "tjejiga"kläder plockas ur arvehögarna och alltså även klänningar. Men hon har fortfarande lite svårt för det här med att det faktiskt går att blanda. Att man är tjej, även när man har spindelmannenkläder och att man är samma människa, sen när man istället har rosa. I helgen var det övertydligt, för då hade hon spindelmannen-shorts och t-tröja på morgonen och var hur tuff som helst, för att byta till superrosa, med ett linne, som visade magen på eftermiddagen och gå runt med handväska och vicka på rumpan och föra sig allmänt tjejigt. Iofs med handväskan full med småbilar och tuschpennor.

När hon tog på sig M-a:s klänning i går var således hennes förtjusta kommentar. "Mamma, jag kan dansa som en flicka". Min dröm är att hon alltid ska kunna vara både och, men att hon kan förstå att man är lika tuff i rosa och kan busa och leka lika bra i "tjejkläder" som "killkläder". Att man är samma person och att det egentligen inte är någon skillnad, även om man naturligtvis kan ha olika kläder beroende vad man gör.

I dag ska vi alla fall leta något som gör att S kan dansa på V:s fest (dop) på lördag. För vi ska leta finklänning. Skorna hittade jag redan igår 99:- på rea!

2 kommentarer:

Orchid sa...

Hoppas ni får en riktigt mysig dag!
Kram!

Jenny sa...

Supersöta skor! S har nästan alltid "tjejiga" kläder men hon är lika vild som vilken kille som helst ;)
Kram!