Välkommen till min (o)perfekta blogg.


Letar du efter inspiration till det perfekta hemmet, med tomma ytor och chicka detaljer? Då har du kommit helt fel.

lördag 3 oktober 2009

Att ha tråkigt

En annan sak som S hittade i lådorna.

Jag minns när jag var liten och man gick till Mamma och sa "Jaaag haar iiiingenting att göööra". Min kloka mamma svarade då (nästan) alltid någonting i stil med "Det är bra att ha lite tråkigt ibland". Och oftast till slut så kom man ju på något kul, när man satt där och hade tråkigt. Om inte annat så uppskattade man ju mer att ha något att göra, när det väl hände något. Senaste dagarna är det S som har haft lite tråkigt. P har velat vara med sin storebror, hon är inte inne i en av sin rit-faser och legot har hon hållt på med så mycket att hon har tröttnat. Hon gillar att klä ut sig, men det är inte riktigt lika kul när man är ensam."Titta i dina lådor" sa jag - och faktiskt, det har dykt upp en massa kul saker. Nu senast hittade hon BRIO-tåget och tänk då, tillslut blev till och med storebror intresserad och de har byggt tågbana hela morgonen.
För visst kan jag göra saker med barnen. Det gjorde min mamma med, men jag tror stenhårt på det att ur tråkigt kommer nåt kul och ingen hittar sitt kreativa jag genom att bli matad med händelser hela tiden.

3 kommentarer:

Orchid sa...

Du har så himla rätt! Om man inte alltid hittar på saker att göra åt barnen måste dom ju anstränga sig själva! Det kan inte vara fel!
Kram!

Jenny sa...

Här är det mest E som har tråkigt heeela tiden. Han har absolut ingentiiiiiing att göra...
De andra två är så händiga och hittar på nåt nästan hela tiden.
Kram!

Dammråttan sa...

Mamma; det var ju du som hade rätt från början :)

Jenny; Ja det blir ju värre ju äldre de blir. S kan hitta på saker när hon är själv, men när P är hemma vill hon helst ha honom med och kan helt plötsligt inte komma på nåt själv - just nu i alla fall.
Ska verkligen inte gnälla. Tycker jag har barn som varit lekglada och kreativa mest hela tiden, men ibland kommer det ju. T är en sån som helst vill att saker ska hända NU! Annars flyger han ut genom dörren för att hitta en kompis. Det är ju en lösning det med iofs.